Rămâi conectat

Administraţie

O nouă rectificare bugetară la Cugir pe 2013 – în şedinţa de vineri, 19 iulie 2013

cugirinfo.ro

Publicat

în

primaria CugirConsilierii locali ai Cugirului vor lua vineri,19 iulie, în dezbatere un proiect de hotărâre al administraţiei cu privire la Rectificarea bugetului local al Oraşului Cugir pe anul 2013. Potrivit Referatului de specialitate întocmit de Direcţia economică a primăriei, veniturile bugetului local se suplimentează cu suma de 95 mii lei, reprezentând vărsăminte din profitul net realizate de Ocolul Silvic Sâpcea Cugir în anul 2012. De asemenea, se suplimentează împrumutul din excedentul anilor precedenţi, pentru finanţarea cheltuielilor de la secţiunea ,,Dezvoltare” cu suma de 500.000 lei.

La partea de cheltuieli intervin următoarele modificări:

Învăţământ: Se suplimentaează cheltuielile materiale la Colegiul Naţional “David Prodan” cu suma de 15.000 lei, pentru lucrări de reparaţii.

Cultură: Se majorează transferul pentru Casa de Cultură cu 67 mii lei şi cele pentru Căminul Cultural Vinerea cu 323 mii lei

Autorităţi executive:  se majorează cheltuielile materiale cu 70 mii lei, pentru reevaluarea mijloacelor fixe şi se diminuează cheltuielile de capital cu 4 mii lei, suma rămasă disponibilă după achiziţionarea produselor aprobate în bugetul iniţial.

Servicii publice: Se majorează cheltuielile materiale cu 12 mii lei, pentru achiziţia de scule şi echipament de protectiepentru echipele de intervenţie din cadrul ADP.
– Se majorează cheltuielile de capital la obiectivul ,,Extindere reţele electrice” cu suma de 39 mii lei pentru plata avizelor.

Canalizare: se majorează sumele prevăzute pentru reparaţii cu 20 mii lei

Străzi: în urma finalizării lucrărilor de execuţie la obiectivele de investiţii ,,Modernizare str. 21 Decembrie 1989 şi Modernizare str. Dragană se diminuează cheltuielile de capital cu suma de 229 mii lei.

 Serviciul public comunitar de evidenţe persoane: se majorează cheltuielile de personal cu 3 mii lei şi se cuprind cheltuieli de capital în suma de 5 mii lei, pentru achiziţia unei staţii de transmitere date în sistem naţional.

 Sport: Se suplimentează cheltuielile materiale cu suma de 450 lei pentru plata cotizaţiei la Asociaţia de Fotbal ,,Metalurgistul 1939” şi cheltuielile de capital cu 50 mii lei pentru realizarea unui SF de transformare a bazinelor de la Ştrand în Sală de sport.

 Asistenţa Socială: se suplimentează creditele aprobate iniţial cu 65 mii lei pentru plata abonamentelor gratuite acordate persoanelor cu handicap, a indemnizaţiilor asistenţilor personali şi pentru alte cheltuieli materiale.

II. Bugetul instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local:

Casa de Cultură:  Se majorează cheltuielile materiale cu 24 mii lei pentru instalarea aparatelor de aer condiţionat şi efectuarea de lucrări de reparaţii. La Investiţii se diminuează creditele cuprinse iniţial pentru execuţia lucrărilor de reabilitare la Cantină cu 30 mii lei şi se cuprinde suma de 73 mii lei pentru realizarea a doua busturi şi instalarea aparatelor de aer condiţionat.

Căminul Cultural Vinerea: Se majorează cheltuielile materiale cu 2 mii lei pentru achiziţia obiectelor de inventar şi cheltuieli de capital cu 30 mii lei pentru suplimentarea creditelor prevazure iniţial pentru realizarea SF de reabilitare a Căminului Cultural.

 Clubul Sportiv Orăşenesc:  Se diminuează cheltuielile materiale cu 80 mii lei şi se suplimentaza cu aceeaşi sumă cheltuielile de capital pentru asigurarea unui sistem de irigare subterană a terenului de fotbal.

Spitalul Orăşenesc Cugir:  Se diminuează sumele prevăzute iniţial cu 140 mii lei şi se suplimentează cu aceeaşi sumă creditele pentru achiziţia de aparatura medicală pentru sala de operaţii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir