Rămâi conectat

Actualitate

O nouă parohie a fost înfințată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

parohia-7-cugirÎn cea de-a doua zi de Crăciun, credincioşii care au luat parte la slujba de vecernie de la Biseica “Adormirea Maicii Domnului” din Cugir au aflat că, prin binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a fost înfiinţată Parohia 7 Cugir.

Preotul Ionel Arsu, protopop în cadrul protopopiatului Sebeş i-a informat pe credincioşii prezenţi la serviciul divin că s-a procedat la o nouă reaşezare a locuinţelor la nivelul comunităţii locale, fapt ce a determinat înfiinţarea unei noi parohii menite să-i aducă pe credincioşi cât mai aproape de lăcaşul de cult şi de slujitorul Domnului.

“Din însărcinarea IPS Irineu – Arhiepiscop al Alba Iuliei, mă aflu în această seară alături de dumneavoastră pentru a vă spune că de la începutul anului care vine, va lucra alături de părintele paroh Mircea Giurgea şi împreună cu dumneavoastră, preotul Mihai Gălăţeanu, care în urma unui concurs a primit binecuvântarea de a sluji în aceast lăcaş de cult ca părinte paroh în Parohia 7 Cugir’’, a spus preotul protopop Ionel Arsu.

După  cum se prezenta credincioşilor, noul părinte paroh, Mihai Gălăţeanu are 29 de ani, este născut în Reghin, a absolvit Facultatea de Teologie din Alba Iulia, a cunoscut încă din studenţie viaţa monahală şi are studii de master.

La rândul său, preotul paroh Mircea Giurgea l-a felicitat pe tânărul părinte, urându-i să aibă o pastoraţie cât mai rodnică. L-a asigurat de asemenea, că va sluji într-o parohie bine înjghebată, cu un lăcaş de cult de o deosebită ţinută, iar sfinţia sa îi va fi un bun sfetnic.

Potrivit informaţiilor primite de la părintele Giurgea, serviciul divin va avea loc conform programului. Fiecare dintre cei doi preoţi vor ţine slujbele religioase, câte o săptămână fiecare, iar în zilele de duminică şi sărbătorile religioase vor sluji împreună.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir