Rămâi conectat

Sport

O nouă înfrângere, pentru roș-albaștrii, în meciurile de pregătire: Gaz Metan Mediaș – Metalurgistul Cugir 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea mai importantă partidă de verificare a verii, Metalurgistul Cugir a pierdut astăzi, la limită, scor 0-1 (0-0), în deplasare cu prim-divizionara Gaz Metan Mediaș.

Aflată în cantonament centralizat la domiciliu, gruparea de sub Drăgana a dat o replică bună echipei condusă de Mihai Teja, în fapt lotul din Liga 1, ce s-a impus la limită, grație golului marcat de Chamed (85), într-un moment în care în distribuția vizitatorilor erau foarte mulți tineri, intrați în actul secund. Cu prilejul acestui duel, “roș-albaștrii” au rezolvat și împrumutul pentru un sezon a atacantului Daniel Nicula (n. 2003, din Stremț), ce a debutat sub comanda lui Lucian Itu împotriva fostei echipe, o mutare importantă atât pentru jucător (foto, nr. 77), cât și pentru Metalurgistul, în ideea acoperirii capitolului juniori.

Daniel Nicula a avut o copilărie dificilă la Casa de tip familial “Sf. Ghelasie” din Stremț, a fost descoperit de Olimpiu Cucerzan și Alin Hancăș și a impresionat la CSȘ Blaj. A ajuns în septembrie 2018 la Gaz Metan Mediaș, ca un pariu al președintelui Ioan Mărginean “Limoniu”. A fost căpitan al medieșenilor într-un amical cu Real Valladolid în noiembrie 2019, a debutat anul trecut în Liga 1, a ajuns în vederile lotului național Under 19 pentru care a bifat câteva acțiuni în 2021, iar de curând a disputat, cu Gaz Metan Mediaș finala mică a Campionatului Național Under 19.

Gaz Metan: Buzbuchi –  Horj, Pațurcă, Matias, Velisar – F. Junior, Kanda, Lixandru, Gașpar, Grădinaru, Smola (actul întâi), respective Vîlceanu – Matricardi, I. Filip, R. Roberto, R. Trif – De Moura, Horșia, Chamed, Deaconu – D. Iancu, Irobiso (a doua repriză);

distribuția vizitatorilor: R. Opric (80, Perjeriu) – Tăban (80, Andriuc), Vlădia, I. Grozav (80, S. Itu), Vitinha (75, Șuteu) – Boldea (77, M. Neagu), L. Contra (61, Udrea) – Șaucă (75, Al. Rus), P. Păcurar (61, I. Mustea), D. Nicula (61, A. Dobre) – M. Lupu (77, R. Voicu); absenți Cocan, Cioargă, Șt. Radu, N. Bănică, L. Itu. Amicalul de vineri cu Sticla Arieșul Turda nu se va mai disputa, a căzut și posibilul meci cu Gloria Geoagiu, astfel că metalurgiștii vor încheia stagiul centralizat cu un joc-școală.

Miercurea viitoare, 11 august, la ora 17.30, este partida din Cupa României, cu CSC Șelimbăr, iar țintarul amicalelor mai prevede disputele cu Sticla Arieșul Turda (14 august) și CS Ocna Mureș (21 august).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

O nouă victorie pentru tenismenul cugirean Dragoș Chirițoiu, la „Cupa Panalim” Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

O noua victorie a înregistrat astăzi, tânărul tenismen cugirean, Dragoș Chirițoiu de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir, care a obținut titlul de Campion la „Cupa Panalim” Sibiu competiție desfățurată în cadrul Campionatului Național „Tenis 10”. 

Sportivul Dragoș Chirițoiu în vârstă de 9 ani, pregătit de cunoscutul antrenor Lucian Rada a participat sâmbătă, 27 aprilie 2024, în municipiul Sibiu, la Turneul de tenis de câmp, „Cupa Panalim” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10”.

El a câștigat toate cele 6 meciuri pentru a obține medalia de campion al turneului la categoria Mingi Verzi Băieți.  Nu a pierdut niciun ghem, toate meciurile au fost câștigate la zero.

Îl felicităm și noi pe talentatul și ambițiosul jucător (dar și pe antrenorul lui) și îi dorim mult succes în competițiile viitoare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, nou eșec pe teren propriu în play-out: Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren, cu Viitorul Cluj, după ce „roș-albaștri” au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute.

În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la centrare Cocan) l-a majorat. Se părea că lucrurile intră în normalitate ținând cont de calculele hârtiei însă vizitatorii au declanșat o „remontada” și au întors scorul în nici 10 minute prin reușitele lui Herciu (63, penalty, 69) și Szilaghy (71), 3 goluri în 8 minute!

„Roș-albaștrii” au înregistrat al 3-lea insucces consecutiv, în meciul contând pentru ultima rundă a turului play-out-ului

Au evoluat formațiile:

Metalurgiustul Cugir:

Viitorul Cluj: Mathe – Oargă, Mocanu, Podea/ cpt, Cr. Istrate, Benke, Herciu, E. Bartoș, I. Moldovan, Szilaghy, Dreve; rezerve Checicheș, Milanduș, Șooș, Cubleșan, Băbuțan, Șerbănescu, Gligor, Vodă, MărincașAntrenor Laurențiu Rus.

Arbitri E. Kopriva (Carei), V. Gașpar (Tg. Mureș), Ș. Buia (Baia Mare) Observator L. Szanto (Tg. Mureș), T. Biriș (Hunedoara).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugireanul Vasile Hârjoc, locul I la Campionatul Național de Semimaraton de la București

cugirinfo.ro

Publicat

în

Municipiul București a găzduit recent, Campionatul Național de Semimaraton pentru Juniori 1, Tineret, Seniori și Masters.

Competitia a avut loc în cadrul Semimaratonului Internațional organizat de campioana olimpică de Maraton, Constantina Diță.

În cadrul evenimentului s-au mai disputat probele de 10 km si Cursa populară de 3,5 km.

Startul a fost dat din Piața Aviatorilor și s-a alergat pe mai multe străzi ale capitalei, sosirea fiind în apropierea Arcului de Triumf.

Din județul Alba au participat sportivii: Zaharia Albert-Mario de la C.S.Unirea Alba Iulia (17 ani – o speranță a atletismului românesc pentru următorii ani) în proba de 3,5 km – obținând timpul de 9 min. 48sec.  ocupând locul 1.

În cursa de 21, 097 km au alergat: Ovidiu Oberan de la C.S.Unirea Alba Iulia categ. M 35, obținând timpul de 1 oră. 24 min.50 sec., clasându-se pe locul 2. De menționat ca Ovidiu Oberan este proaspăt legitimat, el alergând mai mult în competițiile montane.

Tot de la C.S.Unirea Alba Iulia este și Zaharia Adrian ,categ. M 40, proba Semimaraton. Timpul realizat: 1h.17 min.20 sec.- locul 1.

De la C.S. „Metalurgistul” Cugir,  veteranul Vasile Harjoc, pregătit de profesorul Gheorghe Haprean a alergat la proba 21,097 km – timpul obținut 1h. 42 min. 28sec. – locul 1 (categ.M 70).

Îi felicităm și noi pe bravii alergători pentru rezultatele deosebite obținute!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir