cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » O nouă ediție „Noaptea lungă a industriei” s-a consumat ieri, 11 mai 2017, la fabrica Star Transmission din Cugir

O nouă ediție „Noaptea lungă a industriei” s-a consumat ieri, 11 mai 2017, la fabrica Star Transmission din Cugir

Publicat în 12.05.2017 la ora 10:59

Peste 500 de persoane au luat parte la evenimentul „Noaptea lungă a industriei” organizat ieri, 11 mai 2017, la fabrica pe care concernul german Daimler o deține în orașul Cugir.

Ca și la manifestările anterioare organizatorii și-au făcut pe deplin datoria, prin  interesul manifestat ca vizitatorii să se bucure de tot ce au văzut pe parcursul celor șase ore pe care STC le-a afectat publicului de toate vârstele. Prin intermediul specialiștilor firmei producătoare de componente pentru industria auto, participanții au avut prilejul să viziteze  modernele capacități de producție, să primească informații legate de procesele de fabricație, să discute cu salariații, care lucrează în prestigioasa societate. Ei au putut admira  unitatea de producție a roțiilor planetare pentru cutia de viteze în 9 trepte sau  9G – Tronic, dar și cea mai nouă hală deschisă anului acesta , hală în care se produc conductele de aluminiu de înaltă presiune pentru modele de motoare V8 șiV6 și 4 cilindri Mercedes Benz.

Filiala Daimler – Star Transmission  Cugir a fost înființată în anul 2001 având ca obiect de activiate producția de piese pentru angrenaje, roți dințate și întinzătoare , pinioane , țevi de înaltă presiune  prin procese de prelucrare ,tratament termic , galvanizare și confecționare de dispozitive. Potrivit informațiilor prezentate, Daimler AG deține 58% din acțiuni, iar Uzina Mecanică Cugir (UMC) restul de 42%.

Concernul german a contribuit la STC cu un capital de aproape 5 milioane de euro (utilaje în valoare de 2,2 milioane euro și 2,2 milioane de euro în numerar). Capitalul UMC în nou înființata STC a fost de aproximativ 4 milioane euro (utilaje în valoare de 2,1 milioane euro, respectiv clădire/teren evaluate la 1,9 milioane euro). Star Transmission a devenit, în urma investiției din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină. Tot în 2016 , la Cugir , STC, a deschis o nouă hală , în care se produc în serie patru modele de diferite roți palnetare pentru cutia de viteze în nouă trepte de viteză  9 G – Tronic ,investiția totală fiind de 36 milioane de euro. La începutul  anului 2017 , se deschide o nouă hală de producție în care se produc conductele de aluminiu de înaltă presiune pentru modele de motoare ( V8,V6 și 4 clilindri ) pe benzină Mercedes Benz.

În prezent în cele nouă hale de producție sunt angajați un număr total de 1449 angajați potrivit cifrei de afaceri din anul 2016.

În cadrul unităților de producție din Cugir și Sebeș funcționează o Școală de Maiștri precum și programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenți din România și Germania.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 298 ori

O nouă ediție „Noaptea lungă a industriei” s-a consumat ieri, 11 mai 2017, la fabrica Star Transmission din Cugir
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.