cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » O mașină furată a doua zi de Paște din Romoș găsită la Șibot

O mașină furată a doua zi de Paște din Romoș găsită la Șibot

Publicat în 11.04.2018 la ora 15:31

O mașină furată luni, 9 aprilie 2018, dintr-o comună din județul Hunedoara a fost găsită de polițiști în județul Alba, la Șibot. Hoțul, care a profitat de faptul că a găsit cheile în contact, avea 17 ani și era din comuna Romos. 

Potrivit IPJ Hunedoara, în data de 09.04.2018, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Romos, cu privire la faptul că a constatat i-a fost sustras autoturismul. Tânărul le-a declarat polițiștilor că a parcat autoturismul respectiv în data de 08.04.2018, în jurul orei 20:00, în faţa locuinţei, însă nu l-a asigurat corespunzător, iar cheile maşinii se aflau în contact.

În cauză, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Orăștie au  întocmit dosar penal, iar în activităților întreprinse au reuşit, în scurt timp, identificarea prezumtivului autor al faptei.

Acesta este un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Romos, faţă de care poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Autoturismul a fost identificat pe raza localității Șibot, din județul Alba, și restituit părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Pentru prevenirea acestui gen de evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia următoarele măsuri de precauţie: 

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare-antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor şi parcarea acestora, pe durata nopţii, în locuri iluminate (de unde pot fi observate de către proprietari);
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor cercaţi cu legea: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.;

Facebook 

Acest articol a fost citit de 261 ori

O mașină furată a doua zi de Paște din Romoș găsită la Șibot
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.