cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » O firmă din Bucureşti contestă rezultatul licitaţiei de aproape 2 milioane de lei, pentru paza obiectivelor din incinta Uzinei Mecanice Cugir

O firmă din Bucureşti contestă rezultatul licitaţiei de aproape 2 milioane de lei, pentru paza obiectivelor din incinta Uzinei Mecanice Cugir

Publicat în 18.11.2018 la ora 17:04

O firmă din Bucureşti încearcă să obţină, în instanță, anularea unei proceduri de licitaţie publică organizată de Uzina Mecanică Cugir pentru contractarea serviciilor de pază şi protecţie a obiectivelor societăţii. Iniţiatorul acţiunilor care se derulează în prezent în justiţie este firma Camelon Security Systems Bucureşti.

Câştigătorul procedurii simplificate organizate de Uzina Mecanică Cugir SA este firma Elite Regal Security Moreni, care a obţinut contractul pentru care a ofertat suma de 1.797.120 lei fără TVA, faţă de valoarea estimata a procedurii de 1.872.000 lei fără TVA.

Nemulţumiţi de faptul că au pierdut licitaţia, reprezentanţii celeilalte firme au formulat o contestaţie la CNSC, care a considerat că nu este competentă să o analizeze, motiv pentru care a transmis documentele la Tribunalul Alba. Instanţa de judecată a decis, de asemenea, în luna septembrie, că nu poate judeca cauza, considerând că procedura este de competenţa Tribunalului Bucureşti.

Dosarul a ajuns la Bucureşti, unde, s-a hotărât, în luna octombrie, că dosarul trebuie retrimis la instanţa din Alba Iulia, dar a constatat şi un conflict de competenţă, care ar urma să fie decis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţiatorul contestaţiei afirmă că societatea din Cugir nu a respectat obligaţia de a publica invitaţia de participare în SEAP, nu a consemnat în procesul verbal când au fost deschise în concret şi în mod real ofertele tehnică şi financiară şi nu a făcut o analiza şi evaluare temeinică a ofertei şi a preţului ofertat, din perspectiva obligaţiei de verificare şi clarificare a unei oferte cu preţ neobişnuit de mic şi a respectării legislaţiei aferentă privind constituirea preţului, potrivit cu criteriul de atribuire aprobat – „oferta cea mai avanatajoasă din punct de vedere economic”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 803 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.