Rămâi conectat

Actualitate

O femeie a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean Alba Iulia, după o anestezie făcută la Spitalul Orășenesc Cugir. Vezi mesajul emoționant al soțului

cugirinfo.ro

Publicat

în

O poveste emoționantă despre o femeie din Cugir, care a ajuns în stare critică la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, după o anestezie efectuată la Spitalul din Cugir, a fost făcută publică de către un bărbat, în urma unei postări în mediul online.

„Vă spun povestea sotiei mele, Iulia, cu lacrimi în ochi pentru că nu o pot face altfel…

Totul a început într-o zi de decembrie, mai exact pe 11, când sotia mea a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de către domnul doctor ginecolog M. I. S., a cărui pacientă era de aproximativ un an și jumătate.

Pregătirea pentru intervenția propriu-zisă a durat câteva zile, mai exact din 11.12.2022 până in data de 14.12.2022, timp in care i s-a sugerat să nu mănânce și i s-au efectuat mai multe proceduri specifice (spălături intestinale).

În data de 14.12.2022 ,ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca dupa aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba Iulia, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire.

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a sotiei mele a început după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă.

Până în momentul de față nici unul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevarat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: „poate fii o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă”.

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheostomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog M. I. S., DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E) a fost afectată atât de grav neurologic?

Întrebările „DE CE?” sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate…

Nu am nici un dreptul să critic, să condamn sau să acuz pe cineva și nici nu-mi doresc să fac vreodată asta, vreau doar să aflu adevărul și să înțeleg ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi de coșmar în care viața Iuliei s-a schimbat.

Are 25 de ani, ne-am căsătorit în luna iulie a anului 2022, era o fire veselă, energică și fericită și într-o zi toată viața i-a fost dată peste cap. Acum zace inconștientă pe un pat de spital, pe secția ATI a spitalului județean Alba și duce zi de zi o luptă pentru supraviețuire.

De Ziua Îndrăgostiților obișnuiam să îi duc iminioare și flori, anul acesta i-am dus scutece pentru adulți și șervețele…

Familiile noastre îmi sunt sprijin și putere, cu toții luptam zi de zi alături de ea, o vizităm și îi asigurăm tot necesarul pentru tratamentul și igiena personală și așteptăm un miracol viu, nu voi renunța nici o secundă să cred că Iulia va fi bine și va fi din nou lângă mine.

Tot ce se întâmplă e tragic pentru mine, însă știu că această luptă este despre credinta, iubire și răbdare… e despre și pentru minunea mea, pentru Iulia.

Dumnezeu știe ca Iulia mai are multe de făcut în această lume și uneori prin oameni El înfăptuiește minuni, de aceea a și făcut ca sotia mea sa ajungă la Spitalul Județean Alba, pe mana unei echipe de eroi, medici, asistente, infirmiere. Aici „imposibilul” a devenit „ posibil”, Iulia a primit o șansă iar eu speranta și putere datorita profesionalismului și cunoștințelor întregului colectiv al secției ATI, în special al domnului doctor T. S., un OM în adevăratul sens al cuvântului și totodata un medic excepțional.

Am mare încredere în acești oameni pentru că am remarcat bunătatea și devotamentul pe care-l au față de profesia lor.

Sunt fantastici și merita tot respectul și aprecierea mea, atat ei cat si acei „oameni ai lui Dumnezeu”, cum le zic eu, preoți, călugări, oameni cu suflet mare care mi-au înțeles durerea si ni s-au alăturat Iuliei și mie în această luptă.

Sper ca împreună să reușim, finalul sa fie unul fericit iar Iulia să revină acasă și să fie Iulia pe care o știm cu toții și a cărui zâmbet mi-a lipsit enorm în aceste aproape 9 săptămâni.

Cuvintele nu pot explica ce simt atunci când, după mai bine de 9 ani, seara vorbesc doar cu niște poze care nu îmi pot răspunde iar când ma trezesc dimineața si o caut cu privirea in speranta ca ceea ce traiesc e doar un vis urât, văd ca ea chiar nu e lângă mine si nu-mi rămâne decât să sper… să sper ca într-o zi totul o să fie bine.

După cum ne spunea un călugăr cu glasul lui blând:În aceste momente voi, familia, sunteți mâinile și picioarele ei, iar ea e sufletul și puterea noastră.

Iulia în viata mea și a familiei e o binecuvântare, am avut zile fericite impreuna, acum însă, cand trecem prin aceasta grea incercare sperăm ca Dumnezeu sa ne îndrume pe calea aflarii adevărului, sa fie deschisa o ancheta medicala conform solicitărilor familiei depuse prin avocatul ales, presa sa ne sprijine cu ancheta jurnalistica pentru ca posibilii vinovați sa nu mai aplice astfel de „tratamente” altor oameni și noi ca familie sa suferim atât de mult”, a scris joi Ioan K., pe pagina de Facebook.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir