cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » O elevă a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir care a obținut la BAC nota 10 la matematică a fost notată, din greșeală, cu nota 1

O elevă a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir care a obținut la BAC nota 10 la matematică a fost notată, din greșeală, cu nota 1

Publicat în 09.07.2015 la ora 19:14

Colegiu-ID-Lazarescu-CugirUn caz mai puțin obișnuit, poate unic în istoria învăţământului din oraşul Cugir, s-a petrecut cu ocazia  examenului  de Bacalaureat desfășurat cu puține zile în urmă la Colegiul Tehnic “I.D.Lăzărescu” din Cugir. 

Diana Toader, elevă la clasa “Economic” a profesorului de matematică Ioan Muntean, cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune eleve ale clasei, a fost notată  la lucrarea de matematică, de către profesorii din Sibiu, localitate în care s-au corectat lucrările pentru orașul Cugir, cu… nu vă vine să credeți… nota 1.00!

Lucrarea eminentei eleve era de nota 10, dar după cum susțin profesorii sibieni, dintr-o eroare, s-a omis să se adauge cifra zero. Situația a produs consternare, nu doar în cazul elevei şi a familiei ei, ci şi în rândul cadrelor didactice ale școlii, care au contestat nota la președintele Comisiei de bacalaureat de la Cugir, conf. dr. ing. Cornel Velescu, de la Universitatea de Vest Timișoara.

În urma recorectării lucrării s-a constatat  eroarea, iar eleva și-a primit binemeritata notă de zece. Potrivit informațiilor primite de la președintele comisiei, în urma contestației, eleva a obținut media generală, 9,11. Domnia sa a dorit să ne comunice că legat de acest caz au fost informate atât IŞJ Alba, cât și Ministerul Educației.

Contactată telefonic, Marcela Dărămuș, inspector școlar general al județului Alba, a spus că greșeala dascălilor corectori a apărut ca urmare a oboselii și nu a existat intenție. ”Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, colegii mei au lucrat până târziu. Important este că s-a remediat rapid și vreau să felicit absolventa care s-a pregătit remarcabil”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1691 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.