cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » O delegație reprezentând orașul Cugir va participa la o reuniune în Letonia, organizată în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”

O delegație reprezentând orașul Cugir va participa la o reuniune în Letonia, organizată în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”

Publicat în 19.06.2017 la ora 10:58

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat recent participarea în perioada 27 – 31 iulie 2017, a unei delegații formată din 8 participanţi (primar, consilieri locali, artişti din cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir şi persoane din aparatul de specialitate al primarului), la a doua conferinţă europeană organizată în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy” – Vecpiebalga, Letonia.

La începutul anului 2016 municipalitatea din Mellieha (Malta) a aplicat în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni 2014-2020” Componenta 2 – Implicare democratică şi participare civică Măsura 2.2 – Reţele de oraşe, proiectul „Small Markets at the Heart of the European Economy”. Obiectivul general al programului este acela de a acorda tuturor cetăţenilor europeni posibilitatea de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.

Proiectul a fost pozitiv evaluat şi totodată aprobat pentru finanţare nerambursabilă de către Comisia Europeană. În cadrul acestui proiect sunt 11 parteneri: Mellieha (Malta),  Suwalki (Polonia), Cugir (România), Casalborgone (Italia), Riga (Letonia), Vecpiebalgas Novads (Letonia), Amatas Novads (Letonia), Adenau (Germania), Stalbes Pagasts-Pargaujas Novads (Letonia), Acquaviva Delle Fonti (Italia) şi Cavriglia (Italia).

Obiectivul general al acestui proiect este de a aduce diferiţi „stakeholders” din economia pieţelor mici şi vulnerabile, pentru a identifica modalităţi de a construi o economie mai puternică care să raspundă la oportunităţile şi provocările Uniunii Europene.

Prima conferinţă a fost în perioada 08-12.12.2016, la care o delegaţie de 8 participanţi (consilieri locali, oameni de a afaceri şi persoane care susţin materiale prezentate la conferinţe) a reprezentat Oraşul Cugir în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”, în localitatea Mellieha din Malta.

Costurile de zbor în cuantum de 50 euro de persoană vor fi rambursate din bugetul proiectului.  Cheltuielile de masă, cazare şi transport pe toată perioada desfasurării evenimentelor în Vecpiebalga, vor fi suportate suportate integral din bugetul proiectului. Delegaţia trebuie să suporte doar diferenţa de preţ care depăşeşte 50 euro de persoană, pentru transportul cu avionul.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 141 ori

O delegație reprezentând orașul Cugir va participa la o reuniune în Letonia, organizată în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.