cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » O delegație de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a plecat spre Wasserburg – Germania

O delegație de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a plecat spre Wasserburg – Germania

Publicat în 06.05.2017 la ora 16:23

Ieri, 5 mai 2017, o delegație de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, formată din 12 elevi şi profesorii însoțitori, a plecat spre Wasserburg – Bavaria superioară, Germania,  localitatea însoțită cu orașul de la poalele Drăganei.

Timp de o săptămână, echipa delegației va fi oaspete a nemților, răspunzând invitației acestora din septembrie 2016, când au fost ei musafiri ai familiilor din Ardeal.

Conform proiectului de parteneriat „Dialoguri culturale româno-germane”, încheiat în septembrie 2013 între CNDP şi Anton Heilingbrumer-Realschule din Germania, întâlnirile între cele două instituții școlare au loc în fiecare an, în lunile septembrie și respectiv mai. Proiectul încheiat cu scopul cooperării între instituțiile numite mai sus, are ca parteneri Primăria oraşului, Casa de cultură şi ISJ Alba.

După cum a declarat coordonatoarea proiectului, directorul CNDP prof. Ionela Cozmescu, obiectivele proiectului vizează atât elevii cât şi profesorii acestora. Intâlnirea între cele două națiuni aduce informații despre specificul celor două sisteme de învățământ, consolidează abilitățile de comunicare şi colaborare, dezvoltă competențele de comunicare în limbile engleză și  germană, stabileşte un dialog intercultural.

Prin acest proiect se imprimă tinerei generații sentimente de toleranță şi acceptare, conviețuire în bune raporturi cu oameni ai altor culturi. In cadrul acestei deplasări se vor derula activități de tipul: participare la orele de curs, excursii interactive, culturale sau  recreative, vizita la primăria oraşului gazdă – Wasserburg am Inn,  participarea la activități extracurriculare sau recreative propuse de familiile gazdă. Beneficiarii direcți vor fi atât cei 24 de elevi implicați cât şi profesorii, părinții şi comunitățile din care provin.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 348 ori

O delegație de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a plecat spre Wasserburg – Germania
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.