Rămâi conectat

Actualitate

Nunta de Aur, sărbătorită la Cugir: Administrația locală le-a oferit celor 44 de cupluri, flori, diplome, premii în bani și o cină festivă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, conducerea Primăriei Orașului Cugir a invitat pe cele 44 de cupluri din Cugir pentru a-i felicita cu prilejul Nunții de Aur, eveniment sărbătoit la Centrul Cultural Cugir.

 Ca în fiecare an, administrația locală a organizat un eveniment festiv, în cadrul căruia Primarul, Adrian Teban, Viceprimarul, Călin Furdui si Directorul Centrului Cultural, Diane Dobrean le-au oferit cuplurilor:  flori, diplome şi o modestă sumă de bani celor care în acest an au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

 „Este un privilegiu să fim alături de dumneavoastră și să vă putem felicita la împlinirea a jumătate de secol trăit impreună “la bine și la greu”.  Ne bucurăm că avem ocazia să felicităm atâtea cupluri din orașul Cugir. În urmă cu doi ani, m-am bucurat pentru părinții mei care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie, iar anul acesta am reușit să prind și eu primii 25 și sperăm să-i prindem și pe următorii 25. Este important ca tinerii să conștientizeze rolul familiei, căci acesta e locul unde învățăm cel mai bine ce înseamnă dragostea, devotamentul, bunătatea și tot ce e mai important în viață. Vă stimăm și vă prețuim pentru valorile pe care ni le transmiteți și vă dorim mulți ani frumoși împreună, să vă bucurați de copii, de nepoți și de strănepoți!” a fost o parte din mesajul transmis de Adrian Teban, edilul localității.

 În cadrul festivității a fost oficiată și o ceremonie religioasă de către un sobor de preoţi din localitate, după care s-au ciocnit pahare cu șampanie și s-au făcut poze de grup.

 La final, cuplurile sărbătorite au fost invitate, începând cu ora 16.00, la programul artistic organizat la Cantina Centrului Cultural, alărturi de alți 150 de vârstnici din localitate.

Organizatorii le-au pregătit persoanelor vârstnice un eveniment plin de surprize, cu muzică live în interpretarea Tarafului Centrului Cultural și a soliștilor Cristian Fodor și Silviu Oprișiu.

Nu a lipsi tortul aniversar, șampania și atmosfera de sărbătoare.

Evenimentul este organizat de Primăria și Centrul Cultural Cugir.

​ Le dorim și noi, ani mulți și frumoși, cu sănătate și bucurii sărbătoriților, a căror listă o afisăm în continuare:

1 – Artene Mihai și Margareta

2 – Barbaliu Constantin și Maria

3 – Beca Sabin și Mariana

4 – Bîrlea Mircea și Leontina

5 – Bîscă Nicolae și Eugenia

6 – Bozdoc Ioan și Ana

7 – Buruiană Petru și Maria

8 – Cașu Florin Mircea și Silvia

9 – Chiroșca Valentin și Margareta

10 – Ciobanu Marin și Maria

11 – Cioran Vasile și Cornelia

12 – Cîndea Iosif și Marioara

13 – Coman Iulian și Stela

14 – Comșa Toma și Maria

15 – Cristea Nicolae și Victoria

16 – Danciu Crăciun și Raveca

17 – Dușa Petru și Ana Elena

18 – Făgădar Dumitru și Rafila

19 – Fulea Cornel și Maria

20 – Ghișa Gheorghe Virgil și Aurelia

21 – Ghișa Nicolae și Sănica

22 – Hurbean Ilie și Emilia

23 – Igna Iosif și Aurica

24 – Kast Martin și Viorica

25 – Marinescu Ion și Ana

26 – Mărunţel Anghelescu și Rozalia

27 – Mocăniță Ion și Georgeta

28 – Modoran Iordache și Florentina

29 – Neagu Gheorghe și Cornelia

30 – Neamțu Teodor și Victoria

31 – Nedea Marin și Victoria

32 – Orb Ion Nicolae și Ana Aurica

33 – Paștiu Nicolae și Rafila

34 – Petra Traian Adrian și Otilia

35 – Popescu Nicolae și Floarea

36 – Predescu Constantin și Flavia Mariana

37 – Seicean Vixente și Samfira

38 – Sibișan Ioan și Puica

39 – Stănilă Ioan și Elisabeta

40 – Tatu Dumitru și Rafila

41 – Tănase Nicolae și Georgeta

42 – Toma Valeriu și Susana

43 – Tomușca Petru și Cornelia

44 – Voda Moisă și Aurelia

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir