cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Noul buget al orașului Cugir a fost dezbătut în ședință publică

Noul buget al orașului Cugir a fost dezbătut în ședință publică

Publicat în 25.03.2013 la ora 17:35

Dezbaterea publică a proiectului de buget al Cugirului pentru anul 2013 a strâns luni în jurul amiezii, la sala de ședinte a primariei, aproape jumatate din aleșii locali, câteva persoane din compartimentele administrației publice locale precum și câțiva cetățeni ai orașului.

A fost prilejul potrivit pentru ca timp de aproape două ore aceștia să-și spună parerea în legatură cu modul de alcătuire dar și de cheltuire a banului public. Deschiderea întâlnirii a facut-o directorul economic al primariei ec. Aurelia Hluşcu, care a prezentat premisele principale de la care a pornit alcătuirea bugetului pentru anul în curs, precum și cele mai importante proiecte de pe agenda orașului, care vor primi finanțare în perioada urmatoare.  Tot domnia sa a prezentat partea de venituri și cheltuieli, lista principalelor investiții, achizitii și lucrări de reabilitare propuse pentru anul 2013.

Cei prezenți la dezbatere au putut afla că bugetul pentru anul 2013 se ridică la 29.045 mii lei, adică aproape 300 miliarde lei vechi și ca față de bugetele anilor anteriori, de data aceasta se face și o estimare  a bugetelor pentru următorii trei ani. La capitolul cheltuieli acestea se ridică la 30.880 mii lei ceea ce înseamnă că sunt mai mari cu cca. 20 de miliarde lei vechi față de suma veniturilor, având în vedere necesarul de finanțări la capitolul investiții.  În ceea ce privește repartizarea sumelor pentru cheltuieli acestea s-au făcut dupa cum urmează:
    – Învatâmant: 9.359 mii lei – din care: investiții:  500 mii lei;
    – Sănătate:     1.880 mii lei – din care: investiții:  80 mii lei;
     – Cultură – sport: 2.496 mii lei – din care: investiții: 245 mii lei;
     – Asistență socială: 1.830 mii lei;
     – Servicii publice: 1.847 mii lei – din care: investiții: 1.178 mii lei;
    – Transporturi: 7.936 mii lei, reprezentând cheltuieli investiții pentru: drumuri și poduri, proiect Sâpcea, strada Dragana, 2 stații autobuz, finalizare str. 21 Decembrie 1989, amenajare parcări, proiect străzi; Suma totală investiții: 6.100 mii lei
     – Protecția mediului: 1.143 mii lei- investiții: 200 mii lei;
     – Ordine publică: 1.013 mii lei;
 Prin luările de cuvânt, președintele Comisiei Buget – Finanțe din consiliul local, consilierul  Cornel Paștină și consilierul Mircea Trifan au facut propuneri cu privire la finanțarea și a altor obiective de interes social rezervandu-și dreptul de a veni cu unele amendamente la dezbaterile ce vor avea loc pe problema bugetului în ședința din 29 martie 2013.

Acest articol a fost citit de 308 ori

Noul buget al orașului Cugir a fost dezbătut în ședință publică
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *