Rămâi conectat

Administraţie

Noul buget al orașului Cugir a fost dezbătut în ședință publică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Dezbaterea publică a proiectului de buget al Cugirului pentru anul 2013 a strâns luni în jurul amiezii, la sala de ședinte a primariei, aproape jumatate din aleșii locali, câteva persoane din compartimentele administrației publice locale precum și câțiva cetățeni ai orașului.

A fost prilejul potrivit pentru ca timp de aproape două ore aceștia să-și spună parerea în legatură cu modul de alcătuire dar și de cheltuire a banului public. Deschiderea întâlnirii a facut-o directorul economic al primariei ec. Aurelia Hluşcu, care a prezentat premisele principale de la care a pornit alcătuirea bugetului pentru anul în curs, precum și cele mai importante proiecte de pe agenda orașului, care vor primi finanțare în perioada urmatoare.  Tot domnia sa a prezentat partea de venituri și cheltuieli, lista principalelor investiții, achizitii și lucrări de reabilitare propuse pentru anul 2013.

Cei prezenți la dezbatere au putut afla că bugetul pentru anul 2013 se ridică la 29.045 mii lei, adică aproape 300 miliarde lei vechi și ca față de bugetele anilor anteriori, de data aceasta se face și o estimare  a bugetelor pentru următorii trei ani. La capitolul cheltuieli acestea se ridică la 30.880 mii lei ceea ce înseamnă că sunt mai mari cu cca. 20 de miliarde lei vechi față de suma veniturilor, având în vedere necesarul de finanțări la capitolul investiții.  În ceea ce privește repartizarea sumelor pentru cheltuieli acestea s-au făcut dupa cum urmează:
    – Învatâmant: 9.359 mii lei – din care: investiții:  500 mii lei;
    – Sănătate:     1.880 mii lei – din care: investiții:  80 mii lei;
     – Cultură – sport: 2.496 mii lei – din care: investiții: 245 mii lei;
     – Asistență socială: 1.830 mii lei;
     – Servicii publice: 1.847 mii lei – din care: investiții: 1.178 mii lei;
    – Transporturi: 7.936 mii lei, reprezentând cheltuieli investiții pentru: drumuri și poduri, proiect Sâpcea, strada Dragana, 2 stații autobuz, finalizare str. 21 Decembrie 1989, amenajare parcări, proiect străzi; Suma totală investiții: 6.100 mii lei
     – Protecția mediului: 1.143 mii lei- investiții: 200 mii lei;
     – Ordine publică: 1.013 mii lei;
 Prin luările de cuvânt, președintele Comisiei Buget – Finanțe din consiliul local, consilierul  Cornel Paștină și consilierul Mircea Trifan au facut propuneri cu privire la finanțarea și a altor obiective de interes social rezervandu-și dreptul de a veni cu unele amendamente la dezbaterile ce vor avea loc pe problema bugetului în ședința din 29 martie 2013.

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir