Rămâi conectat

Administraţie

Noile tarife la salubritate din Cugir, cele mai mari din județ! Asocierea RER VEST & RETIM și deschiderea depozitului de la Galda, NU ieftinesc gunoiul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Noile tarife la salubritate din Cugir, cele mai mari din județ! Asocierea RER VEST & RETIM și deschiderea depozitului de la Galda, NU ieftinesc gunoiul

Orașul Cugir, alături de localitățile din zona 2, vor avea cele mai mari tarife la colectarea deșeurilor din județul Alba. Intrarea noului operator, Asocierea RER VEST & RETIM, simultan cu deschiderea depozitului ecologic de la Galda de Jos, NU va duce la o scădere a tarifelor la colectarea deșeurilor.

Astfel, cu toate că gunoiul va fi transportat în județul Alba, teoretic, cheltuielile fiind mai mici, prețurile rămân la același nivel. RER VEST SA și RETIM sunt două firme puternic ancorate în zona PNL, ele realizând activități de colectare a deșeurilor în județul Bihor – une e Ilie Bolojan (PNL), Timișoara – unde a fost primar Gheorghe Robu (PNL), Arad – Gheorghe Falcă (PNL), iar mai nou, în județul Alba.

RER VEST SA are ca acționar Consilul Local Oradea – 15%, Administrația Domeniului Public SA-25%, RER RECUPERARE – 60%, iar în RETIM Ecologic Service SA deține 50% Consiliul Local Timișoara, iar restul de 50% RER Timișoara SRL.

La asociațiile de locatari, noul preț/persoană, cu TVA inclus va fi de 15,32 lei, preț apropiat de cel din prezent, când gunoiul e transportat în județul Arad.

În proiectul de hotărâre, aflat în dezbatere sunt toate prețurile, cu mențiunea ca la acestea se adaugă 19%, cota legală de TVA. Cetățenii pot trimite observații și recomandări pe adresa primăriei Cugir.

Denumire activitate          Denumire operaţie Unitate de măsură     Tarif*
  Colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori (inclusiv deșeurile periculoase și voluminoase colectate în cadrul campaniilor)

 

persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona URBAN – Tarif 1 Lei/persoană/lună 12,87
persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona RURAL – Tarif 2    Lei/tonă 406,27
agenţi economici / instituţii publice / administratori pieţe / organizatori evenimente  – Zona urban şi rural – Tarif 3    Lei / tonă 534,44
Colectarea deșeurilor voluminoase la solicitare persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona URBAN și RURAL – Tarif 4    Lei / tonă 303,58
agenţi economici / instituţii publice – Tarif 5    Lei / tonă 303,51
Colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public  Zona urban şi rural – Tarif 6    Lei / kg 176,48
Colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora,  colectate la solicitare persoane fizice inclusiv         asociaţii de locatari / proprietari – Tarif 7    Lei / tonă

 

212,17
Colectarea şi transportul deşeurilor abandonate pe domeniul public  Zona urban şi rural – Tarif 8    Lei / tonă  

371,05

(*) NOTĂ: Tarifele nu includ TVA

Denumire activitate Denumire operaţie Tipul

deșeului

Unitate de măsură     Tarif*  

Total tarif*

Colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, incl       usiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului

de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori (inclusiv deseurile periculoase si voluminoase colectate in cadrul campaniilor)

 

persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona URBAN –

Tarif 1

 

rezidual

Lei/recipient 60 l/lună 23,30  

 

31,31

 

 

     reciclabil Lei/recipient 60 l/lună 8,01
rezidual Lei/recipient 120 l/lună 35,25  

 

43,26

 

 

reciclabil

Lei/recipient 120 l/lună 8,01
 

rezidual

 

Lei/recipient 240 l/lună 59,16  

 

 

67,17

 

 

 

reciclabil

Lei/recipient 240 l/lună 8,01
    rezidual

 

Lei/recipient 1100 l/lună 1281,69  

 

1722,24

    reciclabil Lei/recipient 1100 l/lună 440,55
persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona RURAL –

Tarif 2

 

rezidual

Lei/tonă 351,82
 

reciclabil

Lei/tonă 614,84
agenţi economici / instituţii publice / administratori pieţe / organizatori evenimente  – Zona urban şi rural –

Tarif 3

 

rezidual

 

Lei/tonă

 

454,58
 

 

reciclabil

Lei/tonă 843,59
Colectarea deseurilor voluminoase la solicitare persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari – Zona URBAN și RURAL –

Tarif 4

Lei / tonă 303,58
agenţi economici / instituţii publice – Tarif 5 Lei / tonă 303,51
Colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public Zona urban şi rural –

Tarif 6

Lei / kg 176,48
Colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora,  colectate la solicitare persoane fizice inclusiv         asociaţii de locatari / proprietari –

Tarif 7

Lei / tonă

 

212,17
 

Colectarea şi transportul deşeurilor abandonate pe domeniul public

 

Zona urban şi rural –

Tarif 8

Lei / tonă  

 

371,05


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primăria Cugir le reamintește contribuabililor că 1 aprilie este ultimul termen de plată aferent impozitelor pe trimestrul I – 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir le reamintește cetăţenilor oraşului şi ai localităţilor componente că luni, 01.04.2024 este ultimul termen de plată pentru impozitele aferente semestrului I, datorate bugetului local de către contribuabilii persoane fizice şi juridice.

După această dată se vor percepe majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună si fracțiune de lună din sumele datorate.

Pentru plata integrală până la data de 01.04.2024 a impozitului anual pe clădiri, teren şi a impozitului auto datorat de către persoanele fizice se acordă o bonificaţie de 10%, iar pentru plata integrală până la data de 01.04.2024 a impozitului anual pe clădiri, teren şi a impozitului auto datorat de către persoanele juridice se acordă o bonificaţie de 5%.

Potrivit administrației locale, programul de încasări până la această dată este: luni-joi de la 8:00- 11:30 şi de la 1200- 1600; vineri de la 8:00- 11:00.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Între 8 și 26 aprilie 2024, la Cugir are loc o campanie de ecologizare. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 8-26 aprilie 2024, la Cugir se va desfășura campania de ecologizare și responsabilizare față de mediul înconjurător „Și mie îmi pasă de orașul meu”. Cetățenii pot semnala administrației locale zonele pe care le cunosc, unde sunt cantități mari de deșeuri.

„Pentru o mai bună desfășurare a activităților, rugăm cetățenii să ne transmită pe această cale, locațiile pe care le cunosc, unde sunt prezente cantități mari de deșeuri. Curățenia de primăvară este deja o tradiție în orașul nostru, fiind organizată în fiecare an de către administrația locală cu sprijinul voluntarilor, sub forma unei campanii de conștientizare a opiniei publice asupra importanței menținerii unui mediu înconjurator curat”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Spitalul Orășenesc Cugir investește aproape 1.500.000 lei în sisteme informatice și infrastructura digitală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent a fost aprobat proiectul “Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalul Orășenesc Cugir” în valoare de aproape 1.500.000 lei.

Proiectul a fost câștigat prin inițiativa Spitalului Orășenesc Cugir ca urmare a lansării apelului de proiecte COD MS-733 aferent I3.3. Investiții în sistemele informatice și în infrastructură digitală a unităților sanitare publice, în cadrul PNRR.

Prin realizarea proiectului preconizăm schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:

– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne
– Automatizarea proceselor interne care consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.

Pacienții și aparținătorii lor vor putea avea acces în timp real la progresele constante care se fac cu privire la tratarea evenimentului medical pentru care au ajuns la spital.

De asemenea proiectul va avea un impact pozitiv asupra încrederii pe care pacienții o vor avea în ceea ce privește serviciile medicale de care au beneficiat în perioada cât au fost internați în spital sau au fost programați în diverse structuri ale acestuia.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir