Rămâi conectat

Administraţie

Noi măsuri adoptate astăzi, 18 martie 2020, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Având în vedere situația creată la nivel european cu privire la cresterea semnificativa a numarului de persoane infectate cu Coronavirus COVID-19, în contextul epidemiologic actual si a  introducerii „Starii de Urgență” pe teritoriul Romaniei, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Cugir a fost convocat astăzi, 18 martie 2020, într-o nouă reuniune  pentru analizarea situatiei existente la nivel UAT Cugir.

Fata de acestea s-au luat urmatoarele masuri de aplicare a prevedilor Hotararii C.N.S.S.U. nr.11/17.03.2020 in ceea ce priveste:

  1. Suspendarea activității de servire si consum a produselor alimentare, a bauturilor alcoolice si non alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau esteriorul locației, cu excepția activitatilor de comercializare  care nu presupun ramânerea clienților în spatiile destinate acestui scop (drive in, room service, catering);
  2. Suspendarea tuturor activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratement balnear si de ingrijire personală, realizate in spatii închise;
  3. Interzicerea desfasurarii oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 persoane, in spatii deschise, iar pentru cele ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, organizatorii sunt obligati sa dispuna masuri care sa asigure distanta de minimum 1 metru intre participanti.

Această masură va fi aplicata de catre Politia orașului  Cugir in colaborare cu Politia Locală.

Se face apel catre populatie sa evite deplasarea si participarea la astfel de activitati protejandu-se pe ei si pe ceilalti cetateni.

„Rugăm populația să evite pe cat posibil deplasarile în oraș decât pentru asigurarea lucrurilor de strictă necesitate, sau pentru rezolvarea unor probleme care nu necesită amânare pentru a se limita astfel posibilitatea transmiterii virusului. Rugăm de asemenea populația să arate seriozitate și respect față de semeni, în toate activitățile desfașurate. De asemenea facem apel la cetățeni să se informeze doar din surse oficiale și să nu raspândească zvonurile și știrile care nu provin din surse sigure, pentru a evita crearea panicii între oameni”, este mesajul transmis de președintele Comitetului Local Pentru Situații de Urgențe Cugir, primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir