cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Nicolae Mihăilesc, director general la Societatea Fabrica de Arme Cugir: „Avem încheiate contracte în valoare de 12 milioane de dolari pentru o perioadă de un an”

Nicolae Mihăilesc, director general la Societatea Fabrica de Arme Cugir: „Avem încheiate contracte în valoare de 12 milioane de dolari pentru o perioadă de un an”

Publicat în 21.04.2018 la ora 10:00

Interviu cu dr. ing. Nicolae Mihăilesc – director general la Societatea Fabrica de Arme Cugir

– Dle Nicolae Mihăilesc, într-un interviu acordat recent ziarului Unirea vorbeați despre perspectiva încheierii unor importante contracte pentru Societatea Fabrica de Arme Cugir și ne informați că sunteți în discuții pe acest subiect cu partenerii dumneavoastră de afaceri. Care este stadiul negocierilor și când vor fi realizate aceste contracte?

– Ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut la târgurile de profil din Las Vegas și Nurnberg, au fost demarate negocierile pentru un nou contract cu partenerul nostru tradițional din Statele Unite, demers pe care l-am finalizat prin semnarea la sediul Companiei Naționale ROMARM S.A. București. Este vorba de un contract în valoare de 12 milioane de dolari pentru o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea ca în 2019 să renegociem prețul produselor pe care le fabricăm, iar acesta să fie prelungit. Este îmbucurător că societatea noastră are un grad de încărcare de 100% până în iunie 2019, iar prin renegocierea de anul viitor, acest contract poate fi extins până în anul 2020. De asemenea, suntem în analiza unui contract militar care urmează a se finaliza și semna în perioada următoare și care va asigura o încărcare suplimentară cu comenzi a Societății Fabrica de Arme.

– Dle director general, observ că prin măsurile pe care le-ați întreprins în ultima perioadă ați reușit să aduceți contracte valoroase pentru ca societatea pe care o conduceți să aibă liniște pentru o perioadă îndelungată. Aveți capacități pentru a onora aceste obligații asumate?

– Chiar dacă au existat unele comentarii referitoare la deplasările externe, vreau să precizez că în calitate de manager general al societății m-am străduit și mi-am făcut datoria în ceea ce privește asigurarea societății cu comenzi. Și aceasta cu atât mai mult cu cât unitatea noastră are peste 900 de salariați, iar familiile acestora depind de bunul mers al fabricii. Contactele permanente, deplasările, discuțiile purtate cu partenerii noștri sunt făcute exclusiv în scopul bunului mers al unității, iar conducerea societății a negociat foarte bine în ultima perioadă.

– Pentru a onora aceste contracte, credeți că este nevoie de personal suplimentar? Cum vedeți dezvoltarea resursei umane a societății?

– Având în vedere cele prezentate anterior și perspectiva extrem de favorabilă a fabricii, aceea că are un grad mare de încărcare cu comenzi, vreau să vă spun că este posibilă creșterea numărului de personal pentru sectorul producție, personal ce va fi angajat la fabrică atât din Cugir, cât și din zonele limitrofe acestuia. Ne dorim să avem de lucru, să le dăm de lucru cugirenilor și să crească nivelul de trai al familiilor angajaților noștri. Majorarea numărului de personal nu va fi însă suficientă, una din principalele preocupări care ne stau în față referitor la onorarea comenzilor fiind legată de creșterea productivității muncii. În acest sens, ne-am propus să continuăm acțiunea de retehnologizare a producției, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să achiziționăm mașini unelte cu comandă numerică de ultimă generație, care să înlocuiască unele utilaje vechi și de 50 – 60 de ani. Retehnologizarea va însemna, astfel, nu doar creșterea productivității muncii, ci și creșterea calității produselor pe care le fabricăm.

– Ce ne puteți spune despre unele măsuri ale Guvernului referitoare la trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la Ministerul Apărării Naționale?

– Principala mea preocupare în calitate de director general este aceea de a avea o societate competitivă, pe profit, o societate care să aibă contracte și ai cărei salariați să aibă un loc de muncă stabil și bine plătit. Decidenții vor lua o hotărâre, iar noi nu vom face altceva decât să ne achităm de obligațiile pe care le avem, indiferent de gradul de subordonare. Sperăm ca prin măsurile luate la nivel guvernamental și parlamentar, societatea noastră să aibă un trend ascendent și rezultate economice cât mai bune. – Dle director general, vă doresc mult succes!

A consemnat,
Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 2225 ori

Nicolae Mihăilesc, director general la Societatea Fabrica de Arme Cugir: „Avem încheiate contracte în valoare de 12 milioane de dolari pentru o perioadă de un an”
4 (80%) 7 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.