cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Neseriozitatea firmei contractoare pune în pericol un proiect de 20 de milioane de lei pentru modernizarea oraşului Cugir!

Neseriozitatea firmei contractoare pune în pericol un proiect de 20 de milioane de lei pentru modernizarea oraşului Cugir!

Publicat în 10.06.2015 la ora 10:00

tuburi-canalizare-cindeni-cugirUna dintre problemele cu care se confruntă administraţia locală din Cugir aproape zilnic este neseriozitatea firmelor care execută lucrări, licitate și câștigate cu acte în regulă, plus angajamente de execuție pe măsură.

Evident, ritmul de melc al unor lucrări atrage după sine și oprobriul public, nemulțumirea cetățenilor care ar trebui să fie beneficiarii finali ai lucrărilor antamate de primărie. După nemulţumirile legate de ritmul lucrărilor la canalizarea din cartierul Cindeni, execuţia unei alte investiţii creează neplăceri Primăriei oraşului Cugir și implicit cetățenilor, plătitori de taxe și impozite locale. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea celor șapte străzi din oraș: 1 Mai, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, 21 Decembrie 1989, Râul Mic şi, din Vinerea, strada Eroilor. În cele nouă luni de la demararea lucrărilor, constructorul S.C. NewAmport Asfalt SRL a acumulat întârzieri mari faţă de graficul cu care s-a prezentat la licitaţie și a și câș­­tigat. Nemulţumit de situaţie, edilul Cugirului a convocat marți, 2 iunie, o şedinţă la care au participat coordonatorul proiectului, Călin Furdui, ceilalţi membri ai echipei de proiect, diriginţii de şantier, consilierii locali Emil Muntean şi Romulus Micu şi bineînţeles un reprezentant al constructorului. A fost analizat stadiul lucrărilor pe fiecare din cele șapte străzi şi a fost comparat cu graficul iniţial. Constructorului i s-a reproșat că a tergiversat prea mult lucrările pe străzile V. Alecsandri, Eroilor, 21 Decembrie, precum şi lucrările de la podul din fața UMC. Reprezentanții administrației locale au atras atenția constructorului că va fi în incapacitatea de a finaliza lucrarea în cele cinci luni care au rămas, în cazul în care nu-și accelerează ritmul de lucru.

Primarul Adrian Teban a solicitat suplimentarea echipelor, atrăgând atenţia și asupra faptului că muncitorii mobilizați în prezent lucrează foarte puţin. În lipsa unor răspunsuri mulţumitoare din partea constructorului, edilul cugirean a subliniat faptul că firma riscă să ramburseze toţi banii din proiect în cazul în care nu finalizează lucrarea la timp. “Noi ne-am respectat toate angajamentele financiare faţă de constructor. Suntem hotărâţi să ne întoarcem în instanţă împotriva tuturor celor responsabili de aceste întârzieri”, a concluzionat Adrian Teban. “Suntem din nou într-o situaţie neplăcută şi este păcat că am muncit mai bine de 5 ani pentru a obţine finanţare europeană pe acest proiect. Sperăm ca lucrurile să intre în normal cât mai repede posibil”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, în baza contractului nr. 4143/28.04. 2014 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (AM POR) prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (OI) şi oraşul Cugir. Valoarea totală a proiectului este de 20.427.773,48 de lei, din care valoarea totalǎ eligibilǎ a proiectului este 16.421.352,00 de lei (86,5% reprezintă finanţare nerambursabilǎ din FEDR, 11,5% reprezintǎ finanţare nerambursabilǎ din bugetul naţional şi 2% co-finanţarea eligibilă a Oraşului Cugir), valoarea TVA aferentǎ cheltuielilor eligibile este de 3.941.124,48 de lei, iar valoarea neeligibilǎ este de 65.297,00 de lei.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 509 ori

Neseriozitatea firmei contractoare pune în pericol un proiect de 20 de milioane de lei pentru modernizarea oraşului Cugir!
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.