Rămâi conectat

Sport

Necunoscutele pentru play-off se dezleagă la Oşorhei şi… Zalău

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul-Cugir-Ariesul-TurdaVictoriile obținute împotriva rivalelelor din Arad, Şoimii Pâncota şi Naţional Sebiş au basculat favorabil în favoarea Metalurgistului Cugir situaţia în perspectiva play-off-ului (se califică numai primele 6 formaţii).

Dacă înaintea duelului cu Pâncota de pe Arena CSO, conjudeţenii se situau pe ultima treaptă a podiumului în ierarhia play-off şi erau lideri „la general”, acum lucrurile s-au modificat favorabil. Totuşi, cu două runde înaintea încheierii sezonului regulat, lucrurile rămân complicate la nivelul clasamentului, imediat după podium: CS Ineu este pe locul 4 (28 de puncte), FCM Baia Mare se clasează pe cinci (26 de puncte), urmată de FC Zalău (26 de puncte), CS Oşorhei (poziţia a 7-a, 25 de puncte) şi Sănătatea Cluj poziţionată a 8-a cu 24 de puncte. Suspansul continuă, pentru că ultimele 180 de minute pot aduce modificări în configuraţie, 4 echipe luptându-se pentru două locuri disponibile: CS Ineu, FCM Baia Mare, FC Zalău şi CS Oşorhei, supriza fiind a ineuanilor care pot rata calificarea.

Duelul dintre CS Oşorhei şi FCM Baia Mare din weekend este o finală pentru locul 6. Tot acum, Zalăul se deplasează la Sebiş, grupare care ultimul joc îl dispută în ”vecini” la Ineu. Elevii lui Opric s-au distanţat la 5 „lungimi” după ce s-au impus în derby-ul de la Sebiş şi conduc în toate cele trei variante de ierarhii de play-off, pe care le prezentăm în continuare. Un lucru este sigur, gruparea de sub Drăgana are ultima confruntare la Zalău, unde va juca în primul rând pentru propriul interes, acela de a ajuta indirect FCM Baia Mare şi direct să-şi creeze un mare avantaj: dacă băimărenii prind play-off-ul (în detrimentul trupei din Sălaj), Metalurgistul îşi îmbunătăţeşte punctajul în mod considerabil (6 puncte cu Baia Mare, 3 cu Oşorhei şi deocamdată unul cu FC Zalău).

• Play-off cu FC Zalău şi FCM Baia Mare

După 20 de runde clasamentul pentru play-off ar fi următorul: 1. METALURGISTUL 18 p (21-12), 2. Şoimii 14 p (10-10), 3. FC Zalău 12 p (14-13), 4. Naţional Sebiş  11 p (9-7), 5. FCM Baia Mare 9 p (14-21), 6. CS Ineu 7 p (5-10). Rezultatele Cugirului: *CS Ineu 2-0, 2-2 cu Ineu; *Şoimii Pâncota 1-1, 1-0; *FCM Baia Mare 6-2, 4-1; *Naţional Sebiş 1-3, 2-1; *FC Zalău 2-2; *CS Oşorhei 1-2, 2-0. Sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 17.00, Metalurgistul Cugir joacă acasă cu Unirea Jucu, un meci fără nicio importanţă în economia campionatului.

• Play-off cu CS Oşorhei şi FC Zalău, dezavantaj Cugir!

În cazul în care FCM Baia Mare nu intră în primele 6 locuri, Metalurgistul Cugir ar fi în mod clar în pierdere, irosindu-se puncte preţioase din avantajul actual, astfel: 1. METALURGISTUL 15 puncte (14-11), 2. Şoimii Pâncota 14 p (12-12), 3. Naţional Sebiş 13 p (10-5), 4. CS Ineu 12 p (9-8), 5. FC Zalău 10 p (9-9), 6. CS Oşorhei 8 p (7-16). Lupta la vârf se strânge teribil şi primele 4 clasate ar emite pretenţii certe la Liga a 2-a! Teoretic, Cugirul ar mai avea la îndemână şansa victoriei în Sălaj.

• Play-off cu CS Oşorhei şi FCM Baia Mare

În a treia situaţie posibilă, ierarhia ar fi următoarea: 1. METALURGISTUL 20 puncte (20-12), 2. Şoimii Pâncota 17 p (11-9), 3. Naţional Sebiş 14 p (11-6), 4. CS Ineu 12 p (9-9), 5. FCM Baia Mare 7 p (9-16), 6. CS Oşorhei 5 (6-16). În linii mari, ar fi o configurare relativ asemănătoare cu primul clasament prezentat. Una peste alta, varianta ideală pentru Metalurgistul ar fi ca FC Municipal Baia Mare să intre în play-off, având în chimir 6 puncte (la fel ca şi Şoimii Pâncota), spre deosebire de Naţional Sebiş – două remize şi CS Ineu – un egal.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir