cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Muzică și dansuri populare, expoziții meșteșugărești, jocuri sportive și foc de tabără, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea

Muzică și dansuri populare, expoziții meșteșugărești, jocuri sportive și foc de tabără, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea

Publicat în 06.07.2019 la ora 21:19

Prima zi a celei de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea a debutat ieri, 5 iulie 2019, pe Bulevardul Al. Sahia printr-un program din care n-au lipsit muzica folclorică și de fanfară, cântecele și atelierele de dansuri populare românești.

După frumoasa paradă a portului popular,  desfășurată pe traseul  Casa de Cultură –  str. Tineretului („Prichindel”) – Bulevardul Alexandru Sahia, cele cinci formații: Fanfara Casei de Cultură Cugir, Dacii Singidavei, „Ielele” de la Școala de Dans Mirabela Herlea, Miorița Vaideeni, Ceatăra Carei,Mugurașii Săucești – Bacău, Toaca Văii Gurghiului – Mureș,  și Câmpul Pâinii – Vinerea, s-au oprit pe spațiul amenajat  în fața BRD.

Sub o prezentare cu totul specială făcută de directorul general al centrului Cultural Cugir, participanții au oferit celor prezenți, un veritabil spectacol de muzică și dans, care a conferit strălucire primei părți a evenimentului ce se va desfășura pe parcursul celor trei zile.  Manifestarea a fost urmărită și aplaudată de câteva sute de participanți, din râdul cărora n-au lipsit primarul orșului, Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui, consilieri locali, precum și mai mulți cugireni care trăiesc în străinătate, veniți special pentru a lua parte la sărbătoarea din Poiana cu Goruni.

Astăzi,  6 iulie, în Poiana cu goruni, începând cu ora 10.00, se află în plină desfășurare:  jocuri sportive, prezentare de expoziții  și ateliere meșteșugărești, iar de la ora 17.00, pe scena amenajată în splendidul decor natural încep concertele: Aprentis, Happy Hippie, Recitalul extraordinar de nai – Alexandru Pal (discipol al maestrului Gheorghe Zamfir), „Via Dacă”, iar seara se încheie cu un foc de tabără, cu spectacolul „Dansul Ieleleor”, „Dacii Singidavei” și Fanfara Transilvania.

Duminică, ultima zi a manifestării este dedicată Paradei portului popular (Vinerea), ora 11.00, după care activitățile se mută de la ora 14.00, în Poiana Cu goruni. Participanții vor avea ocazia să admire expozițiile și atelierele meșteșugărești și să urmărească spectacolul folcloric: „Tulnicul, sunetul viu al Apusenilor”, Mlădițe Cugirene; Ansamblurile „Doina Mureșului – Ciugud”, Miorița – Vaideni, Toaca Văii Gurghiului, Sveta Nicola – Deta, Ceatăra – Carei, Doina Aiudului, Mugurașii Săucești, Cîmpul Pâinii – Vinerea. Își vor da concursul interpreții: Doinel Hândorean, Ilie Medrea, Sava Negrean Brudașcu, Traian și Valeria Ilea.

De reamintit că pentru cei care doresc să ia parte la serbarea câmpenească, Primăria Cugir va asigura autobuze care vor circula din oră în oră, cu plecare din fața magazinului Furnica.          Transportul este gratuit.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 282 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.