Rămâi conectat

Știrea ta

Mormanele de gunoaie neridicate și mizeria care domnește într-o zonă centrală a orașului Cugir dau mari bătăi de cap locuitorilor din zonă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mormanele de gunoaie, neridicate de mai multe zile, au ajuns să pună, din nou, probleme majore locuitorilor dintr-o zonă centrală a orașului Cugir.

Iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro care ne-a trimis și fotografia alăturată: „Gunoi neridicat de mai bine de o luna – așa arată o zonă centrală  a orașului Cugir în anul de grație 2017! Mormanele de gunoi zac neridicate la nici 10 metri de o școală, la 10 metri de un bloc de locuințe și la circa 50 de metri de o cantină în care se organizează, în această perioadă, nunți. Primaria orașului Cugir se pare că neglijează complet zona deoarece, în mod sistematic, aici domnește mizeria și un peisaj dezonant în care munții de gunoaie neridicate o fac să semene cu un adevărat ghetou!”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Știrea ta

Zona stadionului nou din Cugir, invadată de ambrozie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Acum cinci ani a intrat în vigoare Legea Ambroziei (Leg. 62/2018) prin care autoritățile locale sunt OBLIGATE să combată de urgență această bruiană, extrem de periculoasă, dacă crește pe domeniul public.

Cu toate acestea, în zona stadionului nou a crescut o adevărată cultură de ambrozie, fără ca nimeni din administrația locală să ia nici o măsură pentru stârpirea acestei buruieni periculoase.

Dar iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro în legătură cu această problemă: „Bună ziua. Doresc sa fac o sesizare prin intermediul cugirinfo.ro către autoritățile locale, referitoare la planta ambrozie. Conform Legii 62/2018 autoritățile locale au obligația de a eradica această buruiană periculoasă de pe domeniul prublic, având în vedere că unor persoane le poate provoca alergii grave. Oare Primăria Cugir nu poate fi amendată de către instituțiile abilitate pentru că o lasă să crească liber în zona stadionului nou?”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Cugireancă acuzată că și-a încuiat cățelușa în mașină la peste 30 °C, pentru mai multe zeci de minute, în timp ce se afla la o terasă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O cățelusă din rasa Bichon a fost salvată marți, 22 august 2023, de o femeie din Cugir, după ce a fost închisă în mașină, de către proprietară, pentru mai multe zeci de minute, la peste 30 °C.

Cățelușa a fost observată în parcarea unui restaurant din Apoldu de Jos, județul Sibiu. Pentru că temperatură afară depășea 30 °C, iar câinele era închis în mașină, femeia a încercat să găsească în primă fază proprietarul animalului, iar câinele era închis în mașină, femeia a încercat să găsească în primă fază proprietarul animalului.

Aceasta a întrebat fiecare persoană din restaurant și de pe terasa acestuia cui aparține câțelul, fără nici un rezultat. C.L. a alertat și autoritățile prin 112, iar răspunsul primit a fost halucinant: „Am sunat de 2 ori la 112 și mi-au dat poliția locală care spune că dacă respiră e ok”.

Femeia a făcut și o postare pe un grup de Facebook, în speranța că va primi ajutor: „În parcare la restaurantul Apoldu de Jos. Cățelușa este închisă în mașină fără aer și nu găsim proprietarul. Am sunat la 112 dar nu ne dau nici o soluție”.

Într-un final, câinele a putut fi scos din mașina încinsă, în viață: „De-a râsul plânsul. Doamna stătea la masă pe terasă cu un domn. Am întrebat pe toată lumea din restaurant și de afara. După ce i-am dat apă și deja era cu noi de 10 minute, s-a trezit doamna „este cățelul meu”… Și nu vă imaginați ce forfotă a fost aici. Toți ospătarii afară, toată lumea disperată și ea își bea limonada. Nici nu a sesizat tot circul… Nu-mi vine să cred”.

Tot un câine din rasa Bichon a murit după ce a fost lăsat de proprietar, zeci de minute, în mașina parcată la soare, în aproprierea unui mall din Cluj-Napoca.

O femeie care trecea prin zonă a văzut câinele în portbagaj și a sunat la 112. Pompierii veniți de urgență au spart geamul autoturismului și i-au acordat primul ajutor patrupedului.

Câteva ore mai târziu, câinele a murit la cabinetul veterinar, din cauza supraîncălzirii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Drept la replică la articolul „Pățaniile unei femei din Cugir, care a încercat să-l salveze pe „Săgeată” din adăpostul de pe strada Serelor”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Redăm mai jos punctul de vedere al doamnei Dr. Rodica Beudean, proprietara adăpostului ce câini comunitari de pe strada Serelor, cu privire la articolul: „Pățaniile unei femei din Cugir, care a încercat să-l salveze pe „Săgeată” din adăpostul de pe strada Serelor”, publicat în acestă dimineață pe cugirinfo.ro.

„Pe strada Serelor in Cugir se afla asociația de protecție a animalelor fără stăpân, deci nu știu de ce trebuia salvat cățelul „Săgeata” din acest adăpost.

Și eu am văzut filmarea cu capturarea lui Săgeata. Sincer m-a impresionat și am hotărât să-l scot din adăpostul de la Lancrăm. Pentru asta am făcut o cerere de adopție către ecarisaj, cerere semnată și de reprezentantul Primăriei responsabil cu gestionare câinilor fără stapân.

Câinele a fost castrat, vaccinat antirabic și putea fi preluat.

Datorită comentariilor ca e „Săgeată”, nu-i „Săgeată” am luat legătura cu băiatul care îl îngrijea și l-am rugat sa meargă după el. NU eu am fost după el așa cum afirmă domnișoara (eu doar i-am dat o cușca de transport).

În aceeași zi in jurul orei 15.00 am fost sunată de domnișoara spunându-mi ca merge sa-l vadă pe „Săgeata” și ca vrea sa îl adopte .

Programul de vizita la adăpost este zilnic între 09.00 și 13.00. I-am permis sa meargă și după ora 13.00, deși nu este autoritate de supraveghere sau control. Am rugat-o sa aștepte sa o sun pe prietena mea deoarece la acea ora câinii erau liberi la plimbare, joaca și baie. Deci prietena mea era acolo nicidecum plecată acasă (d-șoara. se contrazice. În postarea de pe pagina ei de facebook spune ca a vorbit cu prietena mea, dar în filmarea de pe cugirinfo.ro afirmă era plecată acasă).

La acea oră nu se hrănesc câinii ci mamele cu pui sau puii pe care îi lasă cetățenii Cugirului la poarta adăpostului în cutii sau pur și simplu aruncați în iarbă.

Și…. da, câinii sunt liberi pentru ca trebuie să se plimbe, să se joace, sa-i udăm cu apa sau să se balacească.

Dacă ai curajul sa intri intr-o curte unde este cel puțin un câine pe care nu-l cunosti, este problema ta. Cam așa a fost și la adăpost.

Dacă câinii erau liberi unde a văzut ea 7-10 câini intr-un țarc? În două țarcuri mari există 4 câini. În rest sunt 1,2 sau maxim 3 câini. Se poate verifica.

Când prietena mea a spus ca nu l-am văzut pe „Săgeată”, nu a mințit. Nu eu am fost după el. L-am văzut soar a doua zi și nici vorbă de răni la gură. Purecii nu știu cum i-a văzut sau i-a numărat cu mănușa de sudor pe care o avea pe mână…

Nu am afirmat niciodată că a fost în stare de ebrietate sau sub influența a cine știe ce substanțe (pot atașa comentariul meu la postarea de pe pagina ei, dacă este cazul). Am spus doar caăam fost informată că se cam clatină (probabil amețeli din cauza căldurii).

La final…

– Câinii din curte 2 talie mare 2 tale mijlocie și 2 talie mică , sint caini aruncați peste gard tot de către binevoitori .Ii hrănim și așa am reușit sa-i castram sau sterilizăm.
– Adăpostul este verificat periodic de DSV și Poliția animalelor .
– Domnișoara Ladaru, de fapt ce vrei? Concret. Nu înțeleg ce vrei… „Săgeată” nu este cainele dumneavoastră. De unde atâta interes și atat de brusc?

Dr. Rodica Beudean”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir