cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Momente emoționante de Ziua Învățătorului, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” dlin Vinerea

Momente emoționante de Ziua Învățătorului, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” dlin Vinerea

Publicat în 06.06.2019 la ora 12:23

Ieri,  de  Ziua Învățătorului, la  Școala  Gimnazială „Ioan  Mihu” din  Vinerea s-a  desfășurat  un eveniment  cu o încărcătură emoțională aparte.

Alături de elevi, au  participat foștii  dascăli ai școlii, ce au predat odinioară  la această unitate școlară. Învățătoarele  Maria Fleșeriu și Maria Grosu au povestit copiilor  cum se făcea școală acum patru – cinci decenii, cu câte greutăți s-au confruntat  în condiții  nu tocmai  ușoare, câte generații  la rând au învățat să scrie și să citească  și cum au făcut să-i  îndrume pe copii spre o cale bună în viață și asta fără să ostenească.

Directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, prof. Laura Teban  a evocat momente emoționante  citind din documente  vechi, despre viața și activitatea dascălilor din perioade îndepărtate și grele din istoria  localității Vinerea. Au mai fost invitați și foști elevi ai școlii  care au putut vorbi despre primul lor învățător.

Cu greutate și emoție înălțătoare, profesoara, Viorica Drogoțel a povestit despre primii ani de școală, când era în buna grijă a fratelui mai mare, învățătorul  Ioan  Buda. La randul său, Diana  Păștină, în calitate de reprezentant al părinților, dar și ca fostă elevă a școlii, a transmis un mesaj de apreciere și respect pentru munca depusă de dascăli dar mai ales pentru conduita morală insuflată generațiilor de copii, educați la această instituție.

Au fost  transmise de asemenea, mesaje  pentru învățătorii  prezenți, de la elevi din diferite generații, acum aflați prin lume, oameni realizați, la rândul lor, profesori ori ingineri sau oameni de ispravă, care și-au amintit că au învățat carte la școala din Vinerea.

Toți elevii prezenți la această  manifestare  au ținut să mulțumească  cum se cuvine, în cuvinte simple ,calde, dar luminate de adevărul din sufletul lor. Cuvinte adresate direct privind în ochii  învățătorilor  și  profesorilor lor, Laura Teban, Sabina Presecan, Luminița Enescu, Ioan Buda, Ana Herlea.

Manifestarea a continuat în jurul unei mese  unde s-au depănat   amintiri, cu imagini fericite, izvorâte din albume fotografice, ce-au adus aminte de copilărie, tinerețe, oameni dragi ce au plecat din lumea asta. „Pentru câteva ore am putut să stăm alături  de oameni minunați, să depănăm amintiri, să cunoaștem aspecte din viața școlii  noastre din vremuri îndepărtate .Și am mai aflat din mesajele copiilor, că doresc să aibă dascăli  buni, înțelepți, destoinici  și mereu cu zâmbetul pe buze”, ne-a declarat d-na. profesoară Anca Herlea.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 216 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.