Rămâi conectat

Administraţie

Modificarea regulamentului de vânzare a locuinţelor de tip ANL pe ordinea de zi şedinţei ordinare a Consiliului Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

bloc-ANL-cugirAleşii Cugirului sunt chemaţi în şedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 21 august 2014, să fie de acord cu completarea art.7 din Anexa la HCL nr.94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir. Aceasta va avea următorul cuprins:

 Vânzarea locuinţelor construite prin A.N.L se poate face:

– cu achitarea integrală a pretului final, la data incheierii contractului de vanzare, din surse proprii ale beneficiarului;

– cu achitarea integrală a pretului final din surse proprii ale beneficiarului si/sau din credite contractate de beneficiar de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului, cu plata in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara;

– în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare”.

Articolul 2: Se completează art. 8 din Anexa la HCL nr. 94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir, prin adăugarea alineatului 2, care va avea următorul cuprins:

” (2)Vânzarea locuinţei A.N.L cu plata în rate va face obiectul Contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate, conform modelului-cadru prevăzut în Anexa nr. 5 la prezentul Regulament.”

Articolul 3: Modifică art. 10, alineatul 7 din Anexa la HCL nr. 94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir, care va avea următorul cuprins :

“(7)Preţul locuinţei se poate achita integral, la data încheierii contractului de vânzare, ori în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară când preţul se achită din surse proprii ale beneficiarului şi/sau din credite contractate de beneficiar de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau în rate lunare cu un avans de minimim 15 % din valoarea de vânzare”.

La întocmirea Referatului de specialitate s-au avut în vedere  prevederile Ordonanţei  Nr. 6 din 23 iulie 2014 pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, ale Ordinului  Nr. 1391 din 30 iulie 2014 pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2014, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri, ale HG nr. 644 din 31.07.2014 privind modificarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 152/1998 privind înfiiţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe aprobate prin HG nr.962/2001.

C.P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir