cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Mobilizare a autorităților locale din Cugir pentru eliminarea efectelor zăpezii căzute în cursul nopții trecute

Mobilizare a autorităților locale din Cugir pentru eliminarea efectelor zăpezii căzute în cursul nopții trecute

Publicat în 05.01.2020 la ora 13:04

Autoritățile locale din Cugir s-au mobilizat, încă din cursul nopții trecute, începând cu ora 01.00, oră la care s-a activat comandamentul de iarnă, menit să intervină pentru decongestionarea drumurilor și a străzilor, de prima zăpadă căzută în cursul nopții  (aprox. 4 – 5 cm în oraș si 8 -10  cm  în zona periferică).

Potrivit reprezentanților Serviciului Public pentru Situații de Urgență (SVSU), s-a  acționat cu utilajele din dotare: camion unimog dotat cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, un buldoexcavator cu lamă pentru înlăturarea stratului de zăpadă și un tractor cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant.

Conform informațiilor, s-a acționat pentru înlăturarea zăpezii, de pe principalele artere ale orașului, a drumului județean 704 – Cugir – Vinerea – Șibot, precum și adrumurilor de pe Râul Mare și Râul Mic.

În ceea ce privește situația satelor de munte arondate Cugirului, nu s-au înregistrat dificultăți care să creeze problem pentru deplasarea locuitorilor din aceste sate spre oraș sau invers.

După cum susține viceprimarul Călin Furdui, în depozitul serviciului ADP sunt stocate cantități suficiente de sare, iar cantitatea de nisip rămasă de anul trecut a fost suplimentată cu suficient material antiderapant pentru a asigura un trafic fluent pe timpul iernii.

„După cum ați observat, stratul de zăpadă este destul de mic, fapt pentru care, nu am folosit încă echipele de intervenție din cadrul ADP, dar suntem pregătiți ca pe tot parcursul sezonului rece, să se asigure permanenţă, astfel încât să se poată acţiona rapid la nevoie, pe trei schimburi. Se va interveni atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, cu precizarea că pe arterele înguste sau cu înclinație mare, lucrările de dezăpezire și cele de împrăștirere a materialului antiderapant să se facă manual. Adresăm rugămintea propriatarilor de vehicule să nu parcheze autovehicule în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor. Totodată, primăria le ramintește proprietarilor de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin”, ne-a declarat viceprimarul orașului, ing. Călin Furdui.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 718 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.