cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Mobilizare a autorităților locale din Cugir pentru eliminarea efectelor cauzate de căderile masive de zăpadă

Mobilizare a autorităților locale din Cugir pentru eliminarea efectelor cauzate de căderile masive de zăpadă

Publicat în 15.12.2018 la ora 13:48

Autoritățile locale din Cugir s-au mobilizat, încă de vineri seara, începând cu ora 22.00, când s-a activat comandamentul de iarnă, menit să intervină pentru decongestionarea drumurilor și a străzilor, de prima zăpadă căzută în cursul nopții  și de-a lungul zilei ( aprox. 5 cm în oraș si 10 – 12 cm  în zona periferică)

Potrivit reprezentanților SVSU, s-a  acționat cu utilajele din dotare (două autoutilitare de tip unimog dotate cu răspânditor de material antiderapant, un buldoexcavator cu lamă, folosite  pentru înlăturarea zăpezii, de pe străzile principale, a drumului județean 704 – Cugir – Vinerea – Șibot, precum și adrumurilor de pe Râul Mare și Râul Mic.

De asemenea,  în cursul acestei dimineți s-a acționat cu două camionete conținând material antiderapant (sare) pe drumul Cugir – Șibot și pe unele străzi, acolo unde s-a depus  polei, pentru evitarea derapărilor. În ceea ce privește situația satelor de munte arondate Cugirului, nu s-au înregistrat dificultăți care să creeze problem pentru deplasarea locuitorilor din satele arondate Cugirului.

Nu s-au înregistrat accidente din cauza derapărilor. Am aflat că  în depozitul serviciului ADP sunt stocate peste 80 tone de sare, iar cantitatea de nisip rămasă de anul trecut a fost suplimentată până la 100 metri cubi, suficient material antiderapant pentru a asigura un trafic fluent pe timpul iernii.

„Nu am folosit încă echipele de intervenție din cadrul ADP, dar suntem pregătiți ca pe tot parcursul sezonului rece, trei echipe să asigure permanenţa, astfel încât să se poată acţiona rapid la nevoie, pe trei schimburi. Se va interveni atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, cu precizarea că pe arterele înguste sau cu înclinație mare, lucrările de dezăpezire și cele de împrăștirere a materialului antiderapant să se facă manual. Adresăm rugămintea propriatarilor de vehicule să nu parcheze autovehicule în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor. Totodată, primăria le ramintește proprietarilor de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin”, ne-a declarat viceprimarul orașului, ing. Călin Furdui.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 356 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.