Rămâi conectat

Economie

Mircea TRIFAN: ”Am reuşit să facem din Fabrica de Arme o firmă rentabilă, dar viitorul ei depinde de capacitatea managerială a noii echipe”

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Interviu cu inginerul Mircea TRIFAN, fostul director general al Fabricii de Arme Cugir

– Domnule Trifan, din 2013 și până pe 1 martie anul acesta, ați deținut funcția de director general la Fabrica de Arme Cugir. Vă rugăm să ne prezentați un scurt bilanț al activității dumneavoastră pe această perioadă.

– În primul rând doresc să aduc mulțumiri tuturor colaboratorilor de la Fabrica de Arme cu care am făcut o echipă foarte bună și cu care pot să spun că am obținut rezultate foarte bune. O dată cu venirea mea și a echipei mele la conducerea Fabricii de Arme, ne-am focalizat acțiunea pe câteva ținte imediate și pe termen mediu cum ar fi: eficientizarea și creșterea producției, în paralel cu asigurarea creșterii calității produselor, creșterea veniturilor salariaților, retehnologizarea fluxurilor de producție, creșterea de noi locuri de muncă, buna administrare și gospodărire a societății. – Cu ce probleme majore v-ați confruntat la preluarea conducerii Fabricii de Arme? – La preluarea în 2013 a Fabricii de Arme, cifra de afaceri era de 40.412 mii de lei, iar pierderea de 7830 mii de lei, având 676 de salariați cu un salariu mediu brut de 1586 de lei. De asemenea, societatea era sufocată de greutăți, urmare a datoriilor către furnizori și bugetul de stat. Am preluat o unitate economică, în care timp de 10 ani de la desprinderea de S.C. Uzina Mecanică Cugir, nu s-au făcut deloc investiții, unitatea fiind dotată cu utilaje învechite, puse în funcțiune în urmă cu zeci de ani. Nu mai spun că, încă de la intrarea în societate, te izbea imaginea dezolantă, generată de o incintă plină de gropi, de noroi când ploua și un pavilion administrativ prin acoperișul căruia se infiltra apa pluvială.

trifan

– Ne-ați enumerat anterior o parte dintre obiectivele pe care echipa managerială le-a avut în vizor și vă rog să ne prezentați succint câteva realizări pe care le-ați avut centrate pe aceste obiective.

– Dacă la preluarea societății activitatea se reducea doar la conversii de produse, mai precis la transformarea unor produse din depozitele Ministerului Apărării Naționale, în unele „noi”, după trei ani am lăsat o societate care realizează numai produse noi, care au căutare pe piața externă. Am reușit să facem ca societatea să realizeze o cifră de afaceri de 67.924 mii de lei, în creștere cu 68%, un profit brut de 2.031 mii de lei. La plecare, am lăsat stocuri de produse finite cu vânzare asigurată de peste 2 milioane de dolari și comenzi contractuale de peste 15 milioane de dolari, care vor asigura pentru anul 2016 și începutul lui 2017 păstrarea tuturor locurilor de muncă la nivelul societății, o perspectivă favorabilă care însă depinde de capacitatea managerială a noii echipe. Precizez totodată că toți furnizorii sunt plătiți la zi, iar în cont am lăsat peste 5 milioane de dolari. – Domnule Trifan este cunoscut faptul că ați preluat societatea cu o datorie istorică imensă la bugetul de stat.

Cum ați gestionat această dificilă problemă?

– Vreau să precizez din capul locului că pentru unitatea noastră și nu numai ( mă refer la toate societățile din industria de apărare), a fost o gură de oxigen hotărârea Guvernului Ponta de a șterge o parte din datoriile istorice ale societății, fapt ce s-a repercutat pozitiv și ne-a permis să realizăm profitul pe care l-am amintit mai sus.

– Care a fost politica societății privind resursa umană vis-a-vis de obiectivele amintite anterior?

– Este cunoscut faptul că în Cugir este o adevărată “foame” de locuri de muncă, iar pentru noi ca social – democrați, această problemă a constituit principala noastră grijă. Astfel, ne-am dirijat eforturile în două direcții: crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor salariale ale angajaților. Dacă în 2012 existau 676 de salariați, prin măsurile luate am reușit ca în 2016, numărul salariaților să crească la peste 900 de persoane, o creștere procentuală de 33%. În ceea ce privește a doua componentă, menționez că în trei ani de zile am reușit să creștem veniturile salariale cu 19%. Aceste realizări s-au repercutat pozitiv asupra nivelului de viață a multor familii din Cugir. Sunt anumite voci care ne aduc critici că am angajat multe persoane în detrimentul retehnologizării. Vreau să le amintesc acestora că retehnologizarea nu se poate face dintr-odată, iar eu, cu echipa managerială, în trei ani de zile am promovat un program de investiții de peste cinci ori mai mare decât au făcut celelalte conduceri de la înființarea Fabricii de Arme. Spre exemplu au fost achiziționate mașini cu comandă numerică de ultimă generație, care au sporit calitatea produselor și au mărit productivitatea muncii pe fluxurile de producție unde au avut loc blocaje. Dacă unii nu se jenau de modul cum arăta zona de acces în unitate, trebuie să spun că pe noi ne-a interesat acest aspect care ține de omul gospodar, astfel încât am reabilitat punctul de intrare în fabrică, am asfaltat incinta și am reabilitat clădirea pavilionului administrativ.

– Orice om de bună credință și cu judecată obiectivă, văzând aceste realizări își poate pune întrebarea, de ce ați fost revocat totuși din funcția de manager general de la Fabrica de Arme?

– Știți foarte bine că am ezitat două săptămâni în a vă acorda acest interviu, poate pentru a nu fi acuzat de orgoliu. Am decis în final să vă acord acest succint interviu, dintr-o conștiință a datoriei față de echipa care m-a secondat atâta vreme, față de întregul colectiv de salariați de la Fabrica de Arme, considerând că fără ei, aceste realizări n-ar fi fost posibile. Către ei îmi îndrept recunoștința și mulțumirea. Vreau să vă mărturisesc că a fost o onoare pentru mine să lucrez alături de ei. Și acum, să revin la întrebarea pe care mi-ați adresat-o. Doresc să vă spun, cu accentele subiective aproape inerente, că revocarea mea se datorează unor minciuni, unor interese oculte și poate și datorită faptului că am reușit să fac din societate o firmă rentabilă, profitabilă. În timp, au fost lansate la nivelul unității și implicit la nivelul opiniei publice, o serie de neadevăruri referitoare la activitatea noastră, în primul rând prin „cureaua de transmisie” despre care nu vreau să vorbesc mai pe larg. Afirm, cu mâna pe inimă, că nu am de ce să-mi fie rușine a-i privi în ochi pe oamenii alături de care am lucrat, cu care am împărțit trei ani de zile, cu bune și cu rele.

– Domnule Trifan, profit de ocazie, întrucât dețineți funcția de președinte al Organizației PSD Cugir și vă întreb cum se pregătește partidul de alegerile locale?

– În fața organizației PSD Cugir există la ora actuală două comandamente: stabilirea candidatului pentru postul de primar și a listei de candidați pentru consiliul local. Nu ascund că, dacă săptămâna viitoare voi primi mandatul PSD de a candida pentru funcția de primar al Cugirului, mă voi angaja cu toată forța și răspunderea în campania electorală.

– Ce doriți să le transmiteți cugirenilor?

– Profit de acest interviu și le transmit tuturor locuitorilor Cugirului multă sănătate, prosperitate, un viitor mai bun pentru ei și familiile lor!

– Vă mulțumesc pentru interviul acordat și vă doresc multă sănătate!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
3 Comentarii

Un comentariu

 1. Avatar

  Aurel

  31.03.2016 la 8:26

  Rezultate frumoase, dar cu toate astea v-au executat. Mâna ,,marilor” tehnocrați, care vor debarcarea PSD-iștilor cu orice preț. Mai ales atunci când faci lucruri bune.Rămân realizările, oricum. Succes la alegerile locale!

 2. Avatar

  Xx

  31.03.2016 la 8:51

  Felicitări și sa aveți încredere ca binele învinge raul.

 3. Avatar

  Nelu

  31.03.2016 la 14:24

  Cureaua de transmisie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 9 iulie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 9 iulie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
NOVA GRUP SRL CONTROLOR CALITATE 1 adriana.lucaci@novagrup.ro
STAR TRANSMISSION SRL SEF FORMATIE INTERVENTIE, SALVARE SI PRIM AJUTOR 1 recrutare@mercedes-benz.com
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 2 iulie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 2 iulie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC ELENITA FIZIOMED SRL KINETOTERAPEUT 1 0762399560
STAR TRANSMISSION SRL SEF FORMATIE INTERVENTIE, SALVARE SI PRIM AJUTOR 1 recrutare@mercedes-benz.com
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 25 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 25 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
STAR TRANSMISSION SRL SEF FORMATIE INTERVENTIE, SALVARE SI PRIM AJUTOR 1 recrutare@mercedes-benz.com
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir