cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Mircea Dușa: „Fabricile de armament din Cugir vor avea comenzi din partea Ministerului Apărării”

Mircea Dușa: „Fabricile de armament din Cugir vor avea comenzi din partea Ministerului Apărării”

Publicat în 07.05.2014 la ora 11:00

Mircea DusaMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat de 1 mai, la Cugir, că cele două fabrici de armament din oraş vor beneficia, din partea ministerului, de comenzi pentru înzestrarea armatei cu tehnică şi capabilităţi.

Potrivit ministrului Duşa, până la venirea Guvernului Ponta, bugetul Ministerului Apărării a fost neglijat, deşi odată cu intrarea în NATO, România şi-a asumat să aloce 2 la sută din buget pentru apărare. „În 2013, am beneficiat de un buget mai mare, sigur, în limita posibilităţilor pe care bugetul pe 2013 le avea şi cu acea restricţie de încadrare în deficitul bugetar. În 2014, la fel, avem un buget mai mare faţă de 2013. La rectificarea bugetară, bugetul Ministerului Apărării va beneficia de o rectificare pozitivă, una care ne va duce undeva la 1,5-1,5 şi ceva la sută PIB, în cursul anului 2014”, a spus Mircea Duşa. Ministrul a declarat că o mare parte din aceşti bani va merge spre înzestrarea şi modernizarea armatei şi spre industria românească de apărare. „O parte din aceşti bani vor fi comenzi şi către cele două societăţi comerciale destinate producţiei de apărare din Cugir”, a explicat el. Aflat la Cugir, ministrul Duşa a avut discuţii, pe această temă, cu directorii celor două fabrici de armament. În privinţa unui eventual contract pentru înzestrarea armatei române cu puşca de asalt proiectată şi fabricată la Cugir, ministrul Mircea Duşa a spus că este vorba „de o informaţie clasificată. Ca orice instituţie militară, şi armata română are un centru de studii şi proiectări militare şi împreună cu întreprinderile, cu fabricile din domeniul producţiei militare are mai multe teme de cercetare şi proiecte pe care le derulează”, a declarat ministrul Duşa.

Acest articol a fost citit de 825 ori

Mircea Dușa: „Fabricile de armament din Cugir vor avea comenzi din partea Ministerului Apărării”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

2 Comentarii la Mircea Dușa: „Fabricile de armament din Cugir vor avea comenzi din partea Ministerului Apărării”

 1. xxl Răspunde

  07.05.2014 la 14:08

  Cu ce dreq sa o inzestreze cu modelele AK din anii 50-60? ca in cercetare nu s-au mai bagat bani, responsabilii cu tehnica militara iau banii pe degeaba, modele noi nu sunt.
  sa scoti acum ceva competitiv pe piata ai nevoie de cel putin 5-10 ani de cercetare-dezvoltare-testare.
  depozitele armatei sunt pline de AK-uri iar la cugir altceva nu se produce!
  luati promisiuni ca acestea sunt gratis!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Ghița Răspunde

  07.05.2014 la 20:01

  xxl esti pe.langa informatie. Chiar daca nu ai cunostinta, nu inseamna ca cercetarea a ramas pe loc… Cugirul a fost si este steaua de pe firmamentul I.Ap. Ca a fost lasata in umbra e adevarat dar poate produce mult mai divers decat batranul AK47 E nevoie de fonduri pentru cresterea volumului de produse…. In rest… sa ne fereasca Cel De Sus de ce e mai rau si… noroc si pita boamfa!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *