cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Mircea Burlan, reales preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale din Cugir

Mircea Burlan, reales preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale din Cugir

Publicat în 17.03.2013 la ora 17:46

Mai bine de jumătate din cei 220 membri, cât numară Asociatia crescatorilor de animale din Cugir au participat duminică 17 martie la reuniunea convocată de Consiliul director al organizaţiei pentru a face un bilanţ al modului in care asociaţia de la poalele Draganei şi-a desfaşurat activitatea şi pentru aşi alege noua conducere pentru urmatorii doi ani. 

Evenimentul a avut loc la sala de întruniri din incinta noului si modernului târg de animale, situat pe strada Serelor din Cugir, obiectiv dat in folosinţă la finele anului trecut. După ce fermierii au audiat raportul de activitate al asociaţiei, al comisiei de cenzori, au dezbatut propunerile privind noile investiţii și repartizarea paşunilor s-a trecut la alegerea noului organism de conducere al asociaţiei. În funcţia de preşedinte a fost reales pentru un mandat de doi ani Mircea Burlan, unul dintre fermierii locali de al carui nume se leagă realizările obţinute de asociaţie pe parcursul mai multor ani și nu în ultimul rând construcția noului târg de animale. Funcţia de secretar i-a revenit lui Liviu Herţa, iar cea de casier lui Alexandru Olinovici.

S-au ales apoi responsabilii în cadrul consiliului director, pe categorii de animale: Astfel, pentru ovine Zona de Şes, responsabil a fost ales Emil Ileasă, iar pentru bovine (aceeaşi zonă) Ionel Praţa. Ca membrii supleanţi au fost aleşi: Viorel Gherman și Ioan Carpinişan. Pentru ovine Zona de Munte au fost votaţi: Gheorghe Cosmoiu, iar pentru bovine Dumitru Toderescu. Ca membru supleant a fost ales Ioan Iancu. Pentru Zona Vinerea: responsabil pentru ovine a fost ales Ştefan Simedru, iar pentru bovine- Ioan Crăciun. Ca membru supleant a fost ales Ioan Baciu.
În ceea ce privește investitiile, asociatia şi-a propus pentru acest an, finalizarea abatorului de capacitate mică din incinta târgului, achiziţionarea de utilaje pentru acest abator în valoare totala  de 30.000 euro. Totodată, participanţii au mai aprobat achiziţionarea unui plug si a unei semănători pentru tractorul aflat în dotarea asociaţiei, introducerea apei și amenajarea unui saivan în localitatea Vinerea.

Acest articol a fost citit de 1117 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.