cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Ministrul Orlando Teodorovici s-a arătat deosebit de interesat de arma de asalt fabricată la Cugir

Ministrul Orlando Teodorovici s-a arătat deosebit de interesat de arma de asalt fabricată la Cugir

Publicat în 24.09.2019 la ora 21:34

Prezent la finele săptămânii trecute la Cugir, unde a însoțit-o pe Viorica Dăncilă în vizita sa la  expozițiile organizate cu prilejul Festivalului „Toamna Cugireană”, Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici a fost interesat mai mult de expozițiile de armament și muniție aparținând Societăților Fabrica de Arme și Uzina Mecanică Cugir.

Pentru câteva minute, șeful finanțelor s-a oprit la standul aparținând Fabricii de Arme arătându-se preocupat de Arma de asalt, pe care a ridicat-o de pe masa unde se afla expusă, studiind-o mai mult timp. El a cerut informații de la directorul general al societății, ing. Gheorghe Sava, în legătură cu noul produs, performanțele acestei arme și dacă există desfacere pe piața de armament din țară și străinătate.

Directorul general l-a informat pe ministru că noua armă de asalt, este perfect compatibilă cu cele existente în dotarea armatelor din ţările NATO.  Acesta i-a spus că prototipul a fost fabricat pe liniile existente ale societăţii Fabrica de Arme Cugir, pe liniile de fabricaţii ale produsului 5.45 care actualmente se află în dotarea armatei.

Ministrul a aflat de la Sava că noua armă este o puşcă românească foarte competitivă, calibrul 5,56X45 NATO, o reușită, proiectarea aparținând în totalitate specialiştilor în cercetare şi dezvoltare din cadrul fabricii. Directorul general a mai arătat că arma are un cost de producţie similar cu produsele pe care Fabrica de Arme Cugir le are în fabricaţie.

Are un încărcător de 30 de cartuşe, dezvoltă o viteză la gura ţevii de peste 800 de metri pe secundă, se încadrează în normele NATO, atât la calibru, cât şi la condiţiile tehnice. Aşteptăm în primul rând comenzi de la Armata Română, pe intern, dar totodată avem șanse să primim oferte și din extern”, i-a mai spus Sava, lui Teodorovici.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 413 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.