cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Ministrul Culturii Daniel Breaz, la Cugir: „N-am văzut la opozitie, proiecte viabile ale candidatilor pentru Parlamentul European”

Ministrul Culturii Daniel Breaz, la Cugir: „N-am văzut la opozitie, proiecte viabile ale candidatilor pentru Parlamentul European”

Publicat în 27.04.2019 la ora 9:29

Ministrul Culturii, Daniel Breaz s- întîlnit la sediul PSD din Cugir cu membri ai conducerii organizației locale, președinți ai organizațiilor constituie pe structura secțiilor de votare, consiliei locali, reuniune organizată în perspectiva apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Profesorul Universitar Daniel Breaz, care este și vicepreședinte al Organizației Județene Alba a PSD, a dorit să facă referire la cîteva aspecte care privesc situația politică la nivel central a partidului aflat la guvernare.

Demnitarul a dorit să evidențieze anumite mesaje negative lansate de adversarii politici cu privire la realizări ale partidului și implicit ale guvernului social – democrat.

„Orice facem și spunem e rău. Că au crescut pensile și salariile nu este adevărat sau nu este bine, ca și cum acestea ar fi exagerări, iar PSD –ul e vinovat, deși sunt lucruri care se văd. În mod fals se vorbește despre deficit la fondul de pensii. Să fi uitat că guvernarea PSD a făcut creșteri, iar alții au tăiat salarii și pensii? Opoziția vine cu un mesaj la fel de fals, cum că guvernul a crescut prețurile, cursul euro și ROBOR, chiar dacă se știe că există agenții care gestionează creșterea de prețuri și au atribuții clare, independente de guvern și care au ca scop obținerea de cât mai mult profit. Le-am transmis să vină cu propuneri mai bune, dar fac în așa fel încăt să lanseze în mass – media asemenea mesaje, care de multe ori prind la cei care le primesc și asta nu e bine”, a spus ministrul Breaz.

O altă problemă abordată a fost legată de atacurile venite de la opoziție cu privire la ordonanțele de urgență, aceasta acuzând pe toate rețelele de presă că în mod nejustificat numărul lor este prea mare și vizează legile justiției. Legat de această temă nu mai încetează numărul de contestații la Curtea Constituțională sau la forurile europene și sesizări la foruri internaționale. Mai mult decât atât se folosesc de grupuri de „urători”, care ocupă de câțiva ani, „Piața Victoriei”.

„Opoziția se tot leagă de faptul că dăm ordonanțe de urgență. Să fi uitat oare de faptul că Guvernul condus de Adrian Cioloș a dat înainte de a părăsi Palatul Victoria, peste 150 de ordonanțe?. A devenit o practică de a retrimite legi la Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis fiind campion în acest sens. Nu știu cui îi folosește, pentru că aceste practici  se soldează cu blocaje care durează luni de zile pentru ca aceste demersuri să le poți face funcționale”, a afirmat Daniel Breaz.

Un alt aspect care a făcut obiectul discuției a fost cel referitor la listele de candidati pentru Parlamentul European, subliniind că pe listele celor din opoziție se află personae care n-au nicio legătură cu România și care reprezintă aproape 1/3 din numărul lor de candidați.

„Ca exemple, unii îi au pe Tomac, alții pe Leancă, alții o au pe Clotide Armand. Mai este și UDMR-ul. N-am văzut la ei proiecte viabile ale candidatilor pentru PE, cu care să se prezinte în fața alegătorilor. Ar fi regretabil să fie doar un vot negativ și apoi să ne trezim cu alianțe în Parlamentul European, care să facă o majoritate prin crearea de coaliții, construcție care nu dă bine pentru români”, a conchis ministrul Daniel Breaz.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 522 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.