Rămâi conectat

Actualitate

Mihai Eminescu si Alexandru Ioan Cuza omagiați printr-un regal de muzică și poezie, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Cugir s-a desfășurat o nouă acțiune cultural artistică, intitulată generic „Eminescu și Cuza”, un eveniment care, la chemarea poetului Vasile Dumitru, artizanul acestui proiect de suflet, a adunat persoane de toate vârstele din orașul de la poalele Drăganei și nu numai.

Un regal, la început de an, omagiind cele două mari personalități ale poporului român, un eveniment care a reconfirmat dragostea pentru frumos a locuitorilor orașului Cugir. Nu a fost o „sesiune științifică” despre cele două mari personalități ale culturii și istoriei naționale, a fost doar un pretext de bucurie, de poezia de dragoste, de rememorare a unor file importante din Cartea neamului.

Totul a fost liber, neplanificat, fără repetiții ori indicații scenice. Au fost prezenți: artista Corina Ofelia Corpodean din Sebeș, interpretul de muzică folk Vasile Palfi, Eva Curea, Rareș Nistor,  doctorul Ludwig Karlheinz, profesorul Nicolae Scheau, ing. Aurel Voicu, ing. Călin Curea, scriitoarea Elena Mateica, grupul de pensionari de la Centrul Multifuncțional Cugir, mereu prezent la asemenea evenimente, precum și alte personae din Cugir.  Cu toții au trăit momente de excepție aici, la “barul lui Billy”, Turist Caffe. Au fost prezentate lucrări ale artiștilor Dan Beudean, Horea Virgil, Corina Corpodean, Eva Curea și Rareș Nistor.

O puternică impresie au făcut tablourile expuse aparținând familiei Billy și Camelia Țârlea. O prezență numeroasă în „sală”, o atmosferă caldă, prietenească, bomboane, șampanie, vin cald oferit de unul dintre spectatori, cu alte cuvinte o impresionantă atmosferă de „Capșa”.  Au cântat Rareș Nistor, Corina Corpodean și Vasile Palfi. Au recitat Corina Corpodean, Vasile Dumitru, Eva Curea, Pia Bodea, Dorina Zerbea, Nona Pașcanu, Petru Melente, Elena Mateica.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir