cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Metalurgistul Cugir va debuta în Liga a III-a în 30 august

Metalurgistul Cugir va debuta în Liga a III-a în 30 august

Publicat în 05.08.2013 la ora 15:53

Bogdan-Petric-CSO-CugirMetalurgistul Cugir va debuta în Liga a 3-a în data de 30 august, startul campionatului fiind amânat cu două săptămâni, decizie luată astăzi î cadrul şedinţei de la Federaţia Română de Fotbal. Eşalonul terţ se va desfăşura sub forma a 6 serii a câte 12 echipe, deşi se prefigura un sistem cu 4 serii a câte 18 echipe. Restructurarea Ligii a III-a se  amână.

Rămâne să aflăm care va fi componenţa seriilor şi programul propriu zis. Deocamdată nu şţim adversarii. Pe undeva ne convine această decizie, avem mai mult timp la dispoziţie să ne rezolvăm problemele“, a spus Bogdan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului. Consecinţa imediată este o relaxarea a calendarului competiţional şi în “fotbalul mic” din Alba, cu posibilitatea programării Supercupei AJF Alba dintre Metalurgistul Cugir şi Performanţa Alba Iulia, înaintea startului Ligii a IV-a (pe 17 sau 24 august).

În cadrul şedinţei de astăzi de la FRF nu s-a luat nicio decizie în privinţa echipelor care vor lua startul în noile campionate ale Ligii a II-a şi a III-a. Totodată, federalii au decis ca stabilirea ţintarul să fie amânată pentru 14 august, după Comitetul Executiv, astfel că în timpul rămas până atunci echipele au primit timp să-şi rezolve problemele şi să anunţe dacă pot sau nu continua în campionat.

Chiar dacă nu s-au stabilit echipele care vor lua startul în noul campionat şi, bineînţeles, ţintarul, la Federaţie s-a decis după ce format se va evolua în acest sezon şi în viitorul. Astfel, Liga a II-a va fi alcătuită în acest sezon din două serii a câte 14 echipe, în timp ce viitorul sezon va fi redus la câte 12 echipe în fiecare serie, însă se va introduce sistemul play-off / play-out.

La nivelul Ligii a III-a, noul campionat va începe cu câte 12 echipe în fiecare serie din cele 6 actuale, însă va fi introdus sistemul play-off / play-out.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 350 ori

Metalurgistul Cugir va debuta în Liga a III-a în 30 august
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *