Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir ţinteşte a treia victorie consecutivă, în întâlnirea de vineri cu FC Bistrița

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-oct-2016-sibiuTrupa de sub Drăgana a repurtat la Dorolţ a doua victorie consecutivă în Seria a V-a a Ligii a 3-a şi vineri are, pe „Arena Cugir”, oportunitatea celui de-al treilea succes la rând, urmând să întâlnească FC Bistriţa, echipă aflată în degringoladă, cu 4 eşecuri succesive.

Până la finalul turului, Metalurgistul Cugir se duelează cu adversari accesibili şi poate ajunge chiar pe ultima treaptă a podiumului, printr-o conjunctură favorabilă a rezulatelor, dacă va câştiga cele trei jocuri rămase, cu FC Bistriţa, la Dej şi apoi acasă cu Viitorul Ulmeni. „Luăm fiecare partidă pas cu pas, ne propunem să scoatem cât mai multe puncte până la finele primei părţi a campionatului, apoi tragem linie şi vedem pe ce loc suntem”, a precizat antrenorul Călin Moldovan.

Din distribuţia „roş-albaştrilor” vor absenta, la fel ca în ultimele două partide, 4 jucători – Vlase, D. Popa, Vezan şi Ad. Radu – care nu vor mai evolua deloc în acest an, din motive medicale. Gruparea bistriţeană are probleme din plin şi parcurge o perioadă tulbure, jucătorii de bază au renunţat (Costin şi Chibulcutean), acum o lună a fost răzmeriţă din motive financiare, s-a deplasat cu juniorii la Dej, unde a pierdut umilitor, scor 0-11, directorul tehnic Titi Voica a fost dat afară, după un conflict cu preşedintele şi apoi reprimit la echipă… “Nu facem calcule dinainte, pentru că ne putem înşela. Trebuie să fim cât se poate de serioşi şi de concentraţi, întrucât fotbalul te poate pedepsi. Nimeni nu ne oferă nimic şi nu ne interesează faptul că adversarii sunt în degringoladă”, a mai spus „principalul” Cugirului înaintea penultimei reprezentaţii interne.

De numele Gloriei Bistriţa, celebra echipă păstorită de „nea Jean Pădureanu” se leagă ultima performanţă cugireană în Cupa României, acum 21 de ani, când prim-divizionara a fost eliminată în „16”-imile de finală. FC Bistriţa nu are nicio  legătură însă cu Gloria de altădată, fiind o nou-promovată în Liga a 3-a în această vară, după ce, anii trecuţi Gloria Progresul Bistriţa a mai reprezentat municipiul din Bistriţa-Năsăud la acest nivel.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Medalie de bronz pentru atletul cugirean Vasile Hârjoc, la Campionatul European de Atletism din Italia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea de-a opta zi a Campionatului European de Atletism care se desfășoară în localitatea Pescara, din Italia, s-a desfășurat proba de 10 km Alergare pe Șosea.

Romania a obținut medalia de bronz la categoria plus 70 ani prin reprezentantul Județului Alba, atletul Vasile Harjoc de la Club Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean.

El s-a situat pe poziția a III-a de pe podium cu timpul de 42 min. 41 sec. (nou record național doborât după 30 ani, deținut până în prezent de Moscowitci Ferdinand din Baia Mare).

Celălalt participant la Campionatul European de Atletism, Aurelian Zăgrean categ +35 ani, de la CSM „Mica Romă” din Blaj, tot în proba de 10 km la aceeași competiție, a obținut locul 18 cu timpul de 38 min. 22 sec.

De asemenea, la concursul de cros din 24 septembrie 2023m, Vasile Hârjoc a străbătut 6 km în 22 min. 21 sec. și s-a clasat pe locul 4 la categ plus 70 ani, iar Aurel Zăgrean de la Blaj a venit pe locul 9 cu timpul de 11 min. 36 sec. în proba de 3000 m.

Duminica, 1 octombrie 2023, în ultima zi de concurs, Vasile Harjoc va lua startul în proba cea mai lungă a competiției de Semimaraton (21,097 km).

Îi dorim mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, egal sub „Drăgana”: Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița 1-1 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gloria Bistrița, considerată „sperietoarea” echipelor din Alba, s-a împiedicat, astăzi, la Cugir. Metalurgistul, ce venea după două înfrângeri consecutive, a reușit o remiză prețioasă cu trupa lui Adrian Falub, scor 1-1 (0-1), ieșind în evidență reușita egalizatoare a lui Cocan (55, eurogol), după ce vizitatorii au punctat la finele primei reprize prin Pațurcă (45+3).

„Roș-albaștrii”, cu probleme majore de efectiv, antrenorul Lucian Itu fiind iarăși titular, la 45 de ani, meritau acest punct, ținând cont de aspectul confruntării.

Bistrițenii, care au învins net Industria Galda (5-1) și CSM Unirea (6-1) nu s-au regăsit în această deplasare, marile ocazii aparținând gazdelor (excelentă prestația căpitanului Vitinha).

• 1-1, MIN. 55: COCAN, eurogol, șut cu efect, în vinclul stâng, de la 20 de metri!

• 0-1, MIN. 45+3: PAȚURCĂ, reluare din 8 metri, la centrarea lui Gallo, din dreapta, ultima fază a primei reprize.

După egalare, Bura (67) a tars alături din 15 metri. Bistrițenii au solicitat penalty la pătrunderea lui Fl. Bălan (73).  Cocan (83) – șut peste de la marginea careului. Mingea trimisă de la 30 de metri de Selagea (84) l-a lovit în cap pe Haralambie. Perjeriu (90+3) a respins lovitura liberă executată de Fridrich

Speculativă, Gloria a punctat la singura ocazie reală, în prelungirile primei reprize.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Dohotariu, S. Itu, Vl. Popa, Vitinha/ cpt – Cocan, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu (89, Ad. Coman) – L. Itu (85, Șuteu), Bura (72, Selagea); rezerve Herlea, Al. Kiraly, M. Neagu, R. Păcurar,  Tăban. Antrenor Ion Ilie.

Gloria Bistrița: Haralambie – Gallo, Fridrich. R. Bălan/ cpt, Mar (63, Fl. Bălan) –  V. Mihalcea (77, Al. Florescu), Martinovici, Pațurcă – Râpan (68, Zaharia), Banyoi (46, G. Deac), Davordzie; rezerve Neacșu, Hasnaș, Trifan, Ciobănică, Uțiu. Antrenor Adrian Falub.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir