Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir surclasată clar de Naţional Sebiş în derby-ul seriei a V-a din Liga 3-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-national-sebisMetalurgistul Cugir a pierdut clar derby-ul de sub Drăgana cu Naţional Sebiş, 1-3 (0-2) determinante în ecuaţia disputei dintre primele două clasate în Seria a V-a a Ligii a 3-a, fiind două aspecte: prezenţa lui Blănaru în distribuţia liderului, atacantul marcând un hat-trick, ultimul gol fiind marcat când echipa sa rămăsese în numai 8 jucători de câmp! În aceeaşi măsură au contat absenţele din distribuţia de start a lui Opric a experimentaţilor Itu şi Suteu, ce au împreună jumătate din totalul golurilor realizate de cugireni. “Am început timoraţi, respectul pentru adversari a fost prea mare şi asta a contat enorm. Nu-i o tragedie că am pierdut, ne-a învins o echipă bună, ce a ştiut să apeleze la toate trucurile pentru a-şi atinge scopul. Regretăm că n-am putut să-i fericim pe numeroşii spectatori prezenţi, cărora le mulţumim”, a spus vicepreşedintele Daniel Popa. Pe lângă cei doi, accidentaţi la Baia Mare, Opric nu a putut conta nici pe D. Grozav, ce a părăsit echipa de două  săptămâni şi a plecat în Anglia la o rudă!

• Ionuţ Popa: “Ne era mai greu dacă jucau Itu şi Opric”

Celebrul şi carismaticul antrenor Ionuţ Popa a apreciat prestaţia echipei la care activează, Naţional Sebiş, dar a remarcat cele două absenţe importante din garnitura adversarilor. “Felicit echipa, a realizat o evoluţie deosebită, poate cel mai bun meci din acest sezon. Este elocvent faptul că am marcat în deplasare în  numai în 8 oameni! Blănaru a bătut mai multe echipe, este un jucător excelent pentru noi. Metalurgistul are o echipă solidă, raportat la postura de nou-promovată, iar dacă Itu şi Şuteu erau apţi aveam probleme mari“, a spus mustăciosul personaj, ce a stat pe bancă şi a fost prezent în premieră la Cugir.

• ”Blănaru a făcut diferenţa”, a afirmat Opric

Blănaru a fost numele pomenit de Ionuţ Buta, actualul fundaş al Cugirului, când a prefaţat disputa cu fosta echipă, Naţional Sebiş, la care a activat până în vară. Şi de ce le-a fost teamă cugirenilor n-au scăpat, Blănaru făcând legea pe Stadionul “CSO” din Cugir. “Blănaru a făcut diferenţa în derby, Sebişul a mai câştigat jocuri pe mâna sa şi o va mai face. Băieţii mei au intrat cu mult prea mult respect pentru adversar în teren, n-au crezut în forţele lor. Atât am putut astăzi, practic jocul s-a tranşat în  modul cum am început confruntarea, Am primit două goluri pe mingi pierdute în terenul propriu. A contat foarte mult şi absenţele celor doi, Itu şi Şuteu”, a spus Marius Opric, antrenor aflat la prima înfrângere stagională pe teren propriu. “La 0-2 ne-am aventurat în atac, am riscat, şi din accest motiv adversarul a făcut  3-0 în inferioritate”, a mai precizat Opric, care a suferit un eşec după 6 etape, Metalurgistul nepierzând din runda inaugurală, de la Oradea.

• ”Am început prost jocul”, a spus Bogdan Petric

Derby-ul de sub Drăgana a însemnat o dezamăgire pentru Metalurgistul, care a încasat în premieră trei goluri în actuala stagiune şi a rămas la 6 puncte distanţă de puternicul lider din Sebiş, ce a demonstrat forţă în meciul direct. “Am început prost jocul, practic am debutat cu handicap pe tabelă. Băieţii au intrat timoraţi în teren, au respectat prea mult echipa de pe primul loc. Cu totul altfel au stat lucrurile în actul secund, ne-am revenit, am dominat, adversarii au rămas în inferioritate, însă mingea s-a încăpăţânat si nu a vrut să intre în poartă“, a afirmat Marius Opric, directorul sportiv al Metalurgistului, echipă clasată pe locul secund, cu 13 puncte.

[table id=1 /]


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir