Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir și-a modificat lotul din temelii în vederea returului de campionat

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-cs-iernut-poza-echipaPlecată la drum cu intenţia declarată de a conta în lupta la vârf a seriei a V-a a Ligii a 3-a, divizionara terţă Metalurgistul Cugir a avut o primă parte cenuşie, terminând turul pe poziţia a 7-a, cu 21 de puncte, la 8 „lungimi” de liderul FCM Baia Mare.

În pauza competiţională, oficialii cugireni au purces la epurarea efectivului, renunţându-se la serviciile câtorva jucători, numele aflate pe lista disponibilizărilor fiind cele ale ex-uniriştilor V. Ignat (ce s-a aflat ]n negocieri cu prim-divizionara Concordia Chiajna), S. Mureşan, Bratima, alături de Petcu, Homei, T. Tothăzan. În acelaşi timp însă şi Negură în caută echipă şi nu s-a prezentat la reunire.
Formaţia cugireană a modificat iarăşi lotul din temelii, în condiţiile în care rezultatele obţinute nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor, iar oficialii Metalurgistului au preferat să facă o masivă curăţenie „de iarnă”. Ieri, antrenorul Cristian Coroian a sunat „goarna” reluării pregătirilor, fiind fixată prima şedinţă a pregătirii din noul an.

Fără albaiulieni!

Se remarcă faptul că echipa din Cugir nu mai are în efectiv niciun jucător provenit de la Unirea Alba Iulia, „legiunea” albaiuliană de sub Drăgana destrămându-se în totalitate. Dacă în sezoanele trecedente, la Cugir au evoluat numeroşi fotbalişti proveniţi din „Cetate”, printre respectivii numărându-se Al. Man, A. Câmpean, Potopea, Schuller, Cl. Oara şi A. Ianc acum, după aceste despărţiri, la Cugir nu mai este nici un jucător cu trecut „alb-negru”! Dintre aceşti fotbalişti ce şi-au încheiat colaborarea cu Metalurgistul, câţiva şi-au găsit ieri deja echipe: portarul Vlad Ignat este inclus în planurile formaţiei de Liga 1 Concordia Chiajna, iar S. Mureşan şi Bratima s-au pregătit deja ieri cu liderul FCM Baia Mare, la echipa din Maramureş ajungând şi un alt conjudeţean, Andrei Cernea (Industria Galda de Jos). În condiţiile date, odată cu această nouă modificare a lotului cugirean (o parte din jucătorii plecaţi au fost aduşi înaintea începerii campionatului) este de aşteptat ca Metalurgistul să bifeze o altă campanie masivă de achiziţii…

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

G. Goronea, S. Itu și M. Codrea, prezenți la reunirea lotului Metalurgistului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lotul Metalurgistului Cugir s-a reunit luni, 15 iulie 2024, la antrenamentele conduse de Lucian Itu participând 24 de jucători, dintre care doi în probe. Noutățile „roș-albaștrilor” se numesc, deocamdată, revenirile lui G. Goronea, S. Itu și M. Codrea.

Lotul de jucători: Perjeriu, Herlea, Csapo, un băiat în probe – Tăban, R. Păcurar, S. Itu (revenit de la Gloria Bistrița), Onaci, Vitinha, Kiraly, G. Vîjdea (fost junior, în probe) – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gavrilă, A. Barbu, G. Hăprean, Cocan, G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), Raica, M. Codrea (CSM Unirea Alba Iulia), Bura, M. Domșa, Șuteu. M. Neagu va rămâne în staff-ul tehnic al cugirenilor, urmând să continue ca jucător la Hidro Mecanica Șugag.

Sâmbătă este fixat un joc de verificare cu CSM Deva, dar este incert din cauza situației neclare a divizionarei terțe. Luni va începe cantonamentul centralizat în localitate, asta în condițiile în care în 31 iulie este primul joc oficial, în Cupa României.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Atacantul Marian Codrea și mijlocașul George Goronea, reveniri la Metalurgistul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atacantul Marian Codrea (24 de ani) și mijlocașul George Goronea (34 ani) sunt primele două achiziții din această pauză competițională pentru Metalurgistul Cugir, în cazul celor doi fiind vorba despre reveniri în „roșu-albastru”.

Divizionara terță are prevăzută reunirea luni, 15 iulie 2024, iar la capitolul plecări figurează Vl. Popa (a ajuns la ACS Tg. Mureș), Cîrloanță și Dohotariu, neclară fiind situația portarului Csapo.

Marian Codrea, produs al fotbalului cugirean, a fost curtat și vara trecută de formația din orașul natal, însă a preferat să semneze cu CSM Unirea Alba Iulia, de care s-a despărțit recent. M. Codrea a plecat de la Metalurgistul în 2018, revenind după 6 ani, George Goronea a activat ultima dată la Sticla Arieșul Turda, iar acum se întoarce la Cugir, unde se va stabili cu familia. Goronea a mai activat la Industria Galda de Jos și CS Onca Mureș, la ultima grupare ajungând în grupele Cupei României, Divizionara terță mai așteaptă la antrenamente un fundaș central de la CSC Șelimbăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugireanul Răzvan Voicu, promovat arbitru în lotul de Liga 3, prin programul „Cavalerii fluierului”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul Răzvan Voicu (împlinește 22 de ani în luna august) a promovat în lotul de arbitri asistenți din Liga 3, în urma programului „Cavalerii fluierului”, organizat la nivel național de către CCA, este anunțul făcut de Comisia Județeană a Arbitrilor Alba.

Astfel, județul Alba are în acest moment 7 reprezentanți la nivel național, în primele 3 eșaloane fotbalistice. Acesta a debutat deja în luna aprilie a acestui an la partida din eșalonul terț, Crișul Sântandrei – Olimpia Satu Mare. Tânărul arbitru din localitatea de sub Drăgana a fost component al Metalurgistului Cugir, echipă din Liga 3, iar la recenta finală a Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru – Inter Unirea 5-1, de pe „Arena Cugir” a făcut parte din brigada delegată, alături de Radu Scrob și Daniel Nistor. Ultima promovare din județ a fost în septembrie 2023 cu Daniel Nistor în lotul de Liga 2 și Radu Scrob, în lotul de Liga 3.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor, județul Alba este reprezentat la nivel național de următorii: *Liga 1: Alexandru Vodă (Alba Iulia) – asistent; *Liga 2: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni), Daniel Nistor (Zlatna) – asistent; *Liga 3: Darius Florin Iviniș (Zlatna), Radu Scrob (Alba Iulia), Daniel Popa (Câmpeni) – asistent, Răzvan Voicu (Cugir).

La aceștia se mai adaugă arbitrii din lotul VAR/AVAR: Adrian Damian (Blaj), Darius Iviniș (Zlatna), Marius Mărginean (Blaj), Vladimir Nagy (Măhăceni), Radu Scrob (Alba Iulia), alături de arbitrii asistenți Adriana Avram (Alba Iulia), Alexandru Bedelean (Aiud), Gabriel Leahu (Ocna Mureș), Nectarie Leahu (Ocna Mureș), Daniel Nistor (Zlatna), Daniel Popa (Câmpeni), Răzvan Rădoi (Alba Iulia), Lorand Șipoș (Ocna Mureș), Elisabeta Sunzuiană (Alba Iulia), Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Răzvan Voicu (Cugir), majoritatea dintre aceștia făcând parte și din lotul arbitrilor pentru juniorii republicani.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir