Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir se reunește luni, 18 ianuarie. Vezi care sunt noutățile din lot și ce meciuri amicale va disputa în perioada de pregătire

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-asc-filiasiClasată pe locul secund în Seriei C4, echipa de sub Drăgana porneşte preparativele returului luni, 18 ianuarie, în jurul prânzului, speranţele cugirene îndreptându-se spre o promovare în Liga a 2-a, chiar dacă declarativ oficialii Metalurgistului vorbesc despre o “clasare pe podium”.

Spre comparaţie, acum un an, formaţia cugireană se situa pe locul al şaselea după tur, la 8 puncte de liderul FCM Baia Mare care a şi promovat (Cugirul a terminat pe locul secund, la finele campionatului). Oficialii cugireni au încercat întărirea lotului, una dintre ţintele de „lux” fiind fundaşul central Alexandru Ichim, fost la Ceahlăul Piatra Neamţ, care a ajuns însă la prim-divizionara FC Botoşani. Momentan, nicio modificare în efectivul condus de antrenorul Călin Moldovan, în nicio direcţie, deşi conducătorii clubului continuă să caute juniori, pentru întărirea compartimentului. “Eforturile noastre în campania de transferuri se îndreaptă spre acest sector. Căutăm, căutăm, suntem pe mai multe piste, dar nici nu ne grăbim”, a spus “principalul” Metalurgistului, ce-i are sub comandă pe juniorii Huţanu, Chelaru, L. Moldovan şi Afrapt.

• Retur de foc

Programul partidelor de verificare a mai suferit ajustări, după cum urmează: Viitorul Sântimbru (3 februarie), Industria Galda de Jos (13 februarie), FC Hunedoara (17 februarie), CSM Rm. Vâlcea (10 şi 20 februarie) şi FC Hermannstadt Sibiu (27 februarie), în ţintarul amicalelor mai fiind disputa cu Unirea Jucu. “Ne aşteaptă un retur de foc! Beneficiem de «norocul» ca în fiecare an să evoluăm în una dintre cele mai puternice, dacă nu cea mai tare serie din Liga a 3-a. Însă nu avem ce face decât să muncim serios şi să dăm totul pentru a câştiga fiecare joc şi a-i face fericit pe cugireni şi toţi susţinătorii noştri”, a punctat Bogdan Petric, directorul sportiv al “roş-albaştrilor”.

• Tineri, în continuare o problemă

La Cugir se visează la o revenire, după 26 de ani, în Liga a 2-a, creându-se şi cadrul adecvat ascensiunii prin lucrările de modernizare ale arenei “CSO”, aflate în plină desfăşurare. Până la returul fierbinte ce va răspunde la ecuaţia luptei pentru promovare rămân intenţiile, reliefate printr-o altă declaraţie. “Obiectivul nostru este clasarea pe podium şi practicarea unui fotbal cât mai plăcut, însă aşa cum am spus, vom da totul pentru a câştiga fiecare întâlnire”, a concluzionat Petric. De luni, concret, Metalurgistul va avea şi câţiva fotbalişti tineri, în probe, pentru a fi testaţi, dar în acelaşi este foarte probabilă despărţirea de Ghergar, fotbalist împrumutat de la UTA “Bătrâna Doamnă”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Vasile Hârjoc, două locuri întâi la Campionatul Național INDOOR pentru categoria Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 2 și 3 martie 2024, în sala de atletism Sotter din București, a avut loc Campionatul Național Indoor pentru categoria Masters.

Au participat sportivi din toată țara, la masculin și feminin cu vârste cuprinse între 35 și 95 de ani.

Judetul Alba a fost reprezentat de sportivii:

– Ilie Cioca, categ.+ 75, C.S.M.Unirea Alba Iulia, proba 1.500 m – timpul obținut 06 min. 40 sec – locul 1 și proba 800 m – timpul 03 min 58 sec. – locul 1.
– Vasile Hârjoc – categ.+70 de la C.S. „Metalurgistul” Cugir – (antrenor profesor Gheorghe ) – proba 1.500m – timpul 06 min 03 sec – locul 1 și proba de 3000 m – timpul 12 min 35 sec locul 1.
– Ovidiu Hulea – categ. +55 – de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 05,11m – locul 1; proba 60 m,timpul 08 sec. 56 sutimi – locul 1si proba200 m – timpul 28 sec. 59 sutimi – locul 1.
– Racz Endre categ.+50, de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 4, 07 m – locul 1. – Aurelian Zagrean categ. +45 – de la C.S. Mica Roma Blaj – proba 3000 m, timpul 10 min. 43 sec. locul 5.

Sportivii au fost premiați cu diplome,medalii și tricouri de campioni naționali.

Atleții au adus multumiri cluburilor pentru susținere.

În perioada 16 – 23 martie 2024, atleții Aurelian Zagrean și Vasile Harjoc vor reprezenta România la C.E. de Atletism Indor de la Torun Polonia în probele de 3000 m, 6000 m cros și Maraton (42,195 km).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir