Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir se deplasează sub Meseş pentru a-și lua revanşa pentru unicul eşec intern, suferit în acest sezon de Liga a 3-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, unica reprezentantă a judeţului Alba repartizată în acest sezon în Seria a 5-a, are un parcurs de pus în ramă, la fel ca şi Industria Galda de Jos în Seria a 4-a!

Gruparea de sub Drăgana este unica echipă invincibilă din respectivul areal al eşalonului terţ, în dreptul formaţiei conduse de Călin Moldovan adunându-se o serie remarcabilă de 12 meciuri consecutive fără eşec. Raportat la partea secundă a campionatului, cu 19 puncte strânse din 21 posibile, „roş-albaştrii” se situează printre fruntaşele Ligii a 3-a, alături de AFC Hărman (liderul Seriei 1) – acelaşi punctaj, ce a „furat” cugirenilor, la golaveraj, titlul neonorific de campioană a returului.

Chiar dacă se află în faţa unei premiere în cariera sa, antrenorul Călin Moldovan evită să vorbească prea mult pe seama acestei invincibilităţi ce datează de aproape şase luni de zile. „Ne bucură această invincibilitate, ne conferă multă încredere, dar n-aş vrea să discutăm prea mult pe seama ei. Nu există presiune, încercăm să prelungim cât mai mult această perioada frumoasă, pe care băieţii o merită”, a spus „principalul” Cugirului. Ultima înfrângere a cugirenilor s-a înregistrat în etapa a 10-a, 1-3 la Hermannstadt, adunându-se 174 de zile de invincibilitate în dreptul echipei situată în prezent pe locul secund al ierarhiei.

• Sub Meseş, revanşa pentru unicul eşec intern

În cele 12 întâlniri fără înfrângere, metalurgiştii au strâns 10 victorii şi două remize, un total de 32 de puncte din cele 36 puse-n joc. Acum, la rând vine al 13-lea val, sub Meseş, cu FC Zalău, echipă ce a provocat Metalurgistului unica înfrângere internă (1-3 sub Drăgana). „Noi încercăm să câştigăm fiecare meci, nu facem calcule, nu ne gândim la ce a fost în tur. La Zalău ne aşteaptă o deplasare dificilă, pe un teren unde se iau greu puncte, dar căutăm să ne atingem scopul şi să nu ne întoarcem cu mâna goală”, a declarat antrenorul Călin Moldovan, care are întregul efectiv la dispoziţie, inclusiv atacantul Stoianof.

În schimb FC Zalău nu se simte la fel de confortabil, a pierdut două jocuri la rând, fără a marca şi la acest joc de vineri, contând pentru runda a 24-a, nu poate conta pe doi jucători de bază, portarul Băican şi mijlocaşul golgheter Istrate. În fapt, confruntarea echipelor despărţite de trei puncte, FC Zalău – locul 4, respectiv Metalurgistul – locul secund, reprezintă şi un duel al superlativelor din serie: cea mai „tare” apărare (FC Zalău – 17 goluri primite), versus cea mai prolifică ofensivă (Metalurgistul – 48 de goluri marcate).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Medalie de bronz pentru atletul cugirean Vasile Hârjoc, la Campionatul European de Atletism din Italia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea de-a opta zi a Campionatului European de Atletism care se desfășoară în localitatea Pescara, din Italia, s-a desfășurat proba de 10 km Alergare pe Șosea.

Romania a obținut medalia de bronz la categoria plus 70 ani prin reprezentantul Județului Alba, atletul Vasile Harjoc de la Club Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean.

El s-a situat pe poziția a III-a de pe podium cu timpul de 42 min. 41 sec. (nou record național doborât după 30 ani, deținut până în prezent de Moscowitci Ferdinand din Baia Mare).

Celălalt participant la Campionatul European de Atletism, Aurelian Zăgrean categ +35 ani, de la CSM „Mica Romă” din Blaj, tot în proba de 10 km la aceeași competiție, a obținut locul 18 cu timpul de 38 min. 22 sec.

De asemenea, la concursul de cros din 24 septembrie 2023m, Vasile Hârjoc a străbătut 6 km în 22 min. 21 sec. și s-a clasat pe locul 4 la categ plus 70 ani, iar Aurel Zăgrean de la Blaj a venit pe locul 9 cu timpul de 11 min. 36 sec. în proba de 3000 m.

Duminica, 1 octombrie 2023, în ultima zi de concurs, Vasile Harjoc va lua startul în proba cea mai lungă a competiției de Semimaraton (21,097 km).

Îi dorim mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, egal sub „Drăgana”: Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița 1-1 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gloria Bistrița, considerată „sperietoarea” echipelor din Alba, s-a împiedicat, astăzi, la Cugir. Metalurgistul, ce venea după două înfrângeri consecutive, a reușit o remiză prețioasă cu trupa lui Adrian Falub, scor 1-1 (0-1), ieșind în evidență reușita egalizatoare a lui Cocan (55, eurogol), după ce vizitatorii au punctat la finele primei reprize prin Pațurcă (45+3).

„Roș-albaștrii”, cu probleme majore de efectiv, antrenorul Lucian Itu fiind iarăși titular, la 45 de ani, meritau acest punct, ținând cont de aspectul confruntării.

Bistrițenii, care au învins net Industria Galda (5-1) și CSM Unirea (6-1) nu s-au regăsit în această deplasare, marile ocazii aparținând gazdelor (excelentă prestația căpitanului Vitinha).

• 1-1, MIN. 55: COCAN, eurogol, șut cu efect, în vinclul stâng, de la 20 de metri!

• 0-1, MIN. 45+3: PAȚURCĂ, reluare din 8 metri, la centrarea lui Gallo, din dreapta, ultima fază a primei reprize.

După egalare, Bura (67) a tars alături din 15 metri. Bistrițenii au solicitat penalty la pătrunderea lui Fl. Bălan (73).  Cocan (83) – șut peste de la marginea careului. Mingea trimisă de la 30 de metri de Selagea (84) l-a lovit în cap pe Haralambie. Perjeriu (90+3) a respins lovitura liberă executată de Fridrich

Speculativă, Gloria a punctat la singura ocazie reală, în prelungirile primei reprize.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Dohotariu, S. Itu, Vl. Popa, Vitinha/ cpt – Cocan, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu (89, Ad. Coman) – L. Itu (85, Șuteu), Bura (72, Selagea); rezerve Herlea, Al. Kiraly, M. Neagu, R. Păcurar,  Tăban. Antrenor Ion Ilie.

Gloria Bistrița: Haralambie – Gallo, Fridrich. R. Bălan/ cpt, Mar (63, Fl. Bălan) –  V. Mihalcea (77, Al. Florescu), Martinovici, Pațurcă – Râpan (68, Zaharia), Banyoi (46, G. Deac), Davordzie; rezerve Neacșu, Hasnaș, Trifan, Ciobănică, Uțiu. Antrenor Adrian Falub.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir