Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir s-a despărțit de Morariu, Făgărășanu și Necșulescu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir s-a despărțit de trei „piese grele”: fundașul Ovidiu Morariu, mijlocașul Radu Necșulescu și atacantul Andrei Făgărășanu, ce nu vor mai evolua în ultimele șase runde la gruparea de sub Drăgana, primul meci fiind cel de mâine, din Vinerea Mare, de pe teren propriu, cu Național Sebiș.

Sunt pierderi importante pentru antrenorul Marius Opric în acest final de stagiune, în condițiile în care Ov. Morariu a fost căpitanul “roș-albaștrilor” în retur, iar Necșulescu și Făgărășanu s-au numărat, cu 8 reușite, printre principalii marcatori sezonului, alături de Dicu.

Surse apropiate clubului cugirean susțin că părțile au încheiat colaborarea pe cale amiabilă, cu toate că mai sunt anumite documente de pus la punct, iar fotbaliștii încă se mai pregătesc la Cugir. Dintre cei trei, Făgărășanu (27 de ani) este la ai doilea sezon petrecut la Cugir, după ce în anteriorul a fost golgheterul Seriei a 5-a și al treilea marcator al eșalonului terț, Necșulescu (28 de ani) s-a întors în vară, iar Ov. Morariu (29 de ani) a fost înregimentat în pauza de iarnă.

Multe frământări în ultima perioadă în curtea candidatei la promovare, care însă a decepționat în ultimele runde, pierzând 3 din cele 4 meciuri susținute.

După cele două înfrângeri consecutive, cu LPS Cetate Deva și CSM Școlar Reșița, s-a renunțat la colaborarea cu Călin Moldovan, acum două săptămâni, pentru a fi un șoc la echipă, a venit Marius Opric pe banca tehnică, ce a debutat cu un succes, 3-0 cu FC Avrig, însă a urmat umilința de la Ghiroda, 1-6, din etapa precedentă, după 1-0 la pauză și șase goluri primite în actul secund, cel mai drastic eșec al Metalurgistului din ultimele sezoane.

Surprinzătoare, sau nu, decizia încheierii colaborării cu Ov. Morariu, Necșulescu și Făgărășanu, dovedește că Metalurgistul Cugir a abandonat în acest sfârșit de campionat orice pretenții pentru Liga a 2-a.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Vasile Hârjoc, două locuri întâi la Campionatul Național INDOOR pentru categoria Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 2 și 3 martie 2024, în sala de atletism Sotter din București, a avut loc Campionatul Național Indoor pentru categoria Masters.

Au participat sportivi din toată țara, la masculin și feminin cu vârste cuprinse între 35 și 95 de ani.

Judetul Alba a fost reprezentat de sportivii:

– Ilie Cioca, categ.+ 75, C.S.M.Unirea Alba Iulia, proba 1.500 m – timpul obținut 06 min. 40 sec – locul 1 și proba 800 m – timpul 03 min 58 sec. – locul 1.
– Vasile Hârjoc – categ.+70 de la C.S. „Metalurgistul” Cugir – (antrenor profesor Gheorghe ) – proba 1.500m – timpul 06 min 03 sec – locul 1 și proba de 3000 m – timpul 12 min 35 sec locul 1.
– Ovidiu Hulea – categ. +55 – de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 05,11m – locul 1; proba 60 m,timpul 08 sec. 56 sutimi – locul 1si proba200 m – timpul 28 sec. 59 sutimi – locul 1.
– Racz Endre categ.+50, de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 4, 07 m – locul 1. – Aurelian Zagrean categ. +45 – de la C.S. Mica Roma Blaj – proba 3000 m, timpul 10 min. 43 sec. locul 5.

Sportivii au fost premiați cu diplome,medalii și tricouri de campioni naționali.

Atleții au adus multumiri cluburilor pentru susținere.

În perioada 16 – 23 martie 2024, atleții Aurelian Zagrean și Vasile Harjoc vor reprezenta România la C.E. de Atletism Indor de la Torun Polonia în probele de 3000 m, 6000 m cros și Maraton (42,195 km).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir