Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir merge la Mediaș după puncte

cugirinfo.ro

Publicat

în

Înfrângerea din derby-ul cu AFC Hermannstadt a însemnat pentru Metalurgistul Cugir primul meci pierdut după 180 de zile în 13 partide disputate.

Pe lângă acest insucces, împotriva primei clasate din Seria a 5-a, gruparea de sub Drăgana are şi probleme de lot, experimentatul Bold fiind indisponibil, din motive medicale, în următoarea perioadă. Chiar dacă şi folosirea atacantului Ovidiu Stoianof (golgheterul echipei, cu 9 reuşite) stătea sub semnul întrebării, în cele din urmă, masivul atacant va putea evolua în partida de la Mediaş, de vineri, ora 18.00. “Avem nevoie de puncte, pentru a ne menţine pe poziţia secundă. Venim după un joc pierdut nemeritat şi ne dorim să reîncepem şirul rezultatelor pozitive. Ne aşteaptă o partidă dificilă, cu o echipă tânără, care a înscris multe goluri pe teren propriu”, a afirmat antrenorul Călin Moldovan, care poate conta şi pe Ad. Radu.

Metalurgistul Cugir va susţine două partide în decurs de 5 zile, mâine, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş 2 (locul şapte, 40 de puncte), respectiv marţi, 9 mai, pe “Arena CSO”, cu Recolta Dorolţ, întâlnirea contând pentru etapa a 27-a, intermediară. Singura “bilă albă” în privinţa programului este faptul că va sta în antepenultima etapă, deplasare la Bistriţa întrucât echipa locală s-a retras din campionat, iar adversarii câştigă jocurile la “masa verde”.

Plasată pe locul secund, cu 48 de puncte, Metalurgistul Cugir vrea să se menţină pe respectiva poziţie la finalul stagiunii, concurenţa venind din partea altor două formaţii, ACS Fotbal Comuna Recea (locul trei, 45 de puncte) şi FC Zalău (locul patru, 45 de puncte). Până la sfârşitul campionatului, pe lângă cele trei jocuri mai sus amintite, formaţia cugireană mai evoluează cu Unirea Dej (acasă, în penultima etapă), respectiv Viitorul Ulmeni (deplasare, în ultima rundă).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Vasile Hârjoc, campion în Polonia la „European Masters Athletics Championships Indoor – 2024 ”, cu un nou record al României

cugirinfo.ro

Publicat

în

Între 17 și 23 martie 2024, în Plonia s-a desfășurat ediția centenară a „European Masters Athletics Championships Indoor”, eveniment la care au participat peste 3.200 de sportivi din Europa și mulți invitați de pe celelalte continente.

La proba de 3000 m individual, în sală, Vasile Hârjoc legitimat la CS Metalurgistul Cugir, a obținut timpul de 11 min.57 sec. 50 sutimi, clasându-se pe locul 5 pe întreg continentul european. Timpul obținut este noul record al României la categoria +70 ani. Vechiul record era de 12min. 12sec. și era deținut de atletul Ferdinand Mozcovici, de peste 20 de ani. La proba efortului suprem, Maraton +70 (42,195 km), individual, a obținut locul 6. Pe echipe, România a obținut locul al doilea.  Atletul a luat parte și la cursa de 6 km cross, pe echipe, +70 ani, unde România a obținut locul 5.  La proba individuală a obținut locul 4.

Atletul a dorit să transmită mulțumiri Primăriei Cugir pentru susținere și încurajare, Clubului Sportiv Metalurgistul Cugir și antrenorului său Hăprian Gheorghe.

La vizita domnului Hârjoc în cadrul primăriei, edilul Adrian Teban a apreciat eforturile depuse de sportiv și a declarat: “Îi urez putere de muncă și noi performanțe în competițiile ce urmează unde va reprezenta din nou cu onoare orașul nostru și îl asigur de susținere în continuare din partea Primăriei Orașului Cugir.”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii” au blocat accesul marii rivale, în play-off: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a probocat o dezamăgire cruntă pentru CSM Unirea Alba Iulia, care ratează calificarea play-off-ului seriei a IX-a a Ligii a 3-a! „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri erau obligați să învingă la Cugir și să aștepte rezultate favorabile la Sebeș sau Mediaș.

Astrele nu s-au aliniat pentru formația lui Alexandru Pelici, iar echipa fanion își va aniversa Centenarul în play-out, cursa de urmărire nedând roade. La Cugir s-au năruit toate speranțele uniriste, vizitatorii fiind sub presiune. CSM Unirea Alba Iulia a deschis scorul, a mai avut două bare, însă n-a fost suficient, nu a fost victorie și nici contracandidatele nu s-au împiedicat.

Actul secund începe cu ratarea lui Fetița (48), din careul mic. Reluare alături Ardei (55). Gazdele solicită penalty la un duel aerian Bucur – Cocan (52). Șut în bară Giurgiu (61) din interiorul careului. Șut Indrei (63) prins în doi timpi de Csapo. M. Codrea (82), cap alături. Șut Indrei (87), respins de Csapo cu piciorul. Voleu Roșu (87), respins de portar.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – R. Păcurar, L. Itu, V. Popa, Vitinha – Șaucă, Udrea, Cocan, Hăprianu (83, Coman), Cîrloanță, Bura (88, Onaci), (82, Raica); rezerve Perjeriu, Neagu, Gavrilă, M. Domșa, Barbu. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – Vomir, Ardei, Lalici (60, Roșu) – V. Stanciu (70, Sebaș), C. Cristea (46, M. Boldea), Giurgiu, E. Codrea – Istrate (46, Indrei), Fetița, Raicea (68, M. Codrea); rezerve Stoian, R. Nistor, Mâlnă, I. Grozav. Antrenor Alexandru Pelici

Arbitri M. Chioran (Florești), G. Suciu (Câmpia Turzii), P. Pojar (Cluj-Napoca) Observatori I. Duma (Sibiu), I. Enea (Bălești).

Eliminare, de pe bancă: M. Neagu (de la gazde) în minutul 65.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc a debutat în Polonia, la „European Masters Athletics Championships Indoor”, cu un nou record al României

cugirinfo.ro

Publicat

în

În Polonia, la Torun, în perioada 17 – 23 martie 2024 se desfășoară cea de-a XIV ediție a „European Masters Athletics Championships Indoor”, eveniment la care participă 3.200 de sportivi din Europa și mulți invitați de pe celelalte continente.

România este prezentă la competiție cu 42 de sportivi la feminin și masculin.

Sâmbătă, 16.03.2024 a fost festivitatea de deschidere, eveniment în cadrul căreia, atletul cugirean, Vasile Hârjoc legitimat la CS „Metalurgistul” Cugir a alergat la proba de 3000 m, în sală, obținând timpul de 11 min.57 sec. 50 sutimi, clasându-se pe locul 5. Timpul obținut este noul record al României la categ. +70 ani. Vechiul record era de 12min.12sec. și era deținut de cunoscutul atlet Ferdinand Mozcovici, de peste 20 de ani.

Marti, 19.03.2024, Hârjoc va lua parte la cursa de 6 km cros, iar pe 23.03.2024, la proba efortului suprem „Maraton” (42,195 km).

Îi dorim mult succes venerabilului alergător, Vasile Hârjoc!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir