Rămâi conectat

Actualitate

Mesaje de valentine’s day în limba engleză – traduse | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de valentine’s day în limba engleză traduse • Urări, SMS -uri și declarații de Valentine`s Day 2022 | cugirinfo.ro

Pentru a devenit cât mai „chic”, şi pentru a vă impresiona jumătatea într-un mod inedit vă prezentăm o serie de mesaje în limba engleză, traduse apoi în limba română. Alege unul din lista de mai jos pentru a aduce un zâmbet pe buzele persoanei iubite.

Mesaje de valentine’s day în engleză

You may be out of my sight, but not out of my heart. You may be out of my touch, but not out of my mind.

Poţi fi în afara vederii mele, dar nu şi în afara inimii mele. Poţi fi departe de atingerea mea, dar nu afară din mintea mea.

mesaje de Valenties dayWhen you love someone, it’s something. When someone loves you, it’s another thing. When you love the person who loves you back, it’s everything.

Atunci când iubesti pe cineva este ceva. Când cineva te iubeste este altceva. Atunci însa când iubeşti fiinţa care te iubeşte, asta înseamnă totul.

It’s hard to tell your mind to stop loving someone when your heart still does.

Este greu să îi spui minţii să înceteze a iubi pe cineva atunci când inima ta continuă sa o faca.

Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met.

Încercarea de a ierta pe cineva iubit este asemeni aceleia de a uita pe cineva pe care nu l-ai întalnit niciodată.

Love is giving someone the power to hurt you but trusting them not to.

Dragostea înseamnă a dărui cuiva puterea de a te răni dar a avea încredere că nu o va face.

Love is like sunshine. It brings a golden glow to its beholder’s face. And a warm feeling all over their body. It awakens souls and opens eyes. And when its over, it leaves billions of small memories called stars, to remind the world, that it still exists.

Dragostea este asemeni răsăritului. Ea aduce o strălucire de aur pe faţa celui care o trăieste. Şi un simtamant cald în tot trupul. Ea trezeşte sufletul şi deschide ochii. Iar atunci când se termină, lasă în urma miliarde de mici amintiri numite stele, pentru a reaminti lumii că ea continuă să existe.

Don’t fall in love with someone you can live with, fall in love with someone you can’t live without.

Nu te indrăgosti de cineva cu care poţi trăi, îndragosteşte-te de cineva fără de care nu poţi trai.

The best and most beautiful things in the world can’t be seen or touched, but are felt in the heart.

Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse, dar pot fi simţite în inimă.

They say you only fall in love once, it can’t be true. Everytime I look at you, I fall in love all over again.

Se spune ca nu te poţi îndragosti decat o singura data, dar nu este adevarat. De fiecare dată când mă uit la tine, mă îndrăgostesc din nou de tine.

There is something special between me and you, the flutter in my heart and the glow in your eyes tells me our love is no lies.

Există ceva special între tine şi mine, tresărirea inimii mele şi strălucirea din ochii tăi îmi spun că dragostea noastra nu este minciună.

Love people, use things. Don’t use people, don’t love things.

Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile. Nu folosi oamenii, nu iubi lucrurile.

Love – a very strong word. Use with extreme caution.

Dragostea – un cuvânt foarte puternic. Foloseşte-l cu mare prudenţă.

Love doesn’t make the world go round, it just makes the ride worthwhile.

Dragostea nu face pământul să se roteasca, dar face suportabilă calatoria pe pamant.

Love is strong yet delicate.

It can be broken.

To truly love is to understand this.

To be in love is to respect this.

Dragostea este puternică şi totusi delicată.

Ea poate fi uşor distrusă.

Adevarata dragoste înseamnă să înţelegi asta,

A fi indrăgostit înseamnă sa respecţi asta.

Love is when you don’t want to go to sleep because reality is better than a dream.

Dragostea este atunci când nu îţi doreşti să adormi pentru ca realitatea este mai frumoasă decât visul.

Is that love i see in your eyes, or merely a reflection of mine?

Zăresc dragoste în ochii tăi, sau este doar o reflecţie a iubirii mele?

The greatest thing you’ll ever learn is just to love and to be loved in return.

Cel mai mareţ lucru pe care îl poţi trăi vreodată este sa iubeşti şi să fii iubit la rândul tau.

A love that is denied only goes stronger.

O dragoste negată nu face altceva decât să devina mai puternică.

If your heart was a prison, I would like to be sentenced for life.

Daca inima ta ar fi o închisoare, mi-aş dori să fiu închis în ea pentru totdeauna.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Motocicliștii „Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia le ecologizează an de an, sunt tot mai puține gunoaie aruncate. 

Așa cum obișnuiesc deja de mai mulți ani, clubul de motocicliști ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat înainte de sărbătorile de Paști, o nouă acțiune de ecologizare în oraș.

„Am încheiat cu succes o altă acțiune de ecologizare. Am fost pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii!

Toți cei care am participat la acțiune ne-am organizat și am format 4 echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” coordonată de Eni, au ecologizat Râul Mic.

Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an tot mai puțin gunoie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale care ne-au pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis motocicliștii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Substanțe pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, confiscate de polițiști de la o firmă din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din Vinerea, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 5,5 litri și 8 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024. Cui îi spunem ”la mulți ani” | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe 2024 • Nume derivate de la Gheorghe • Cui îi spunem ”la mulți ani” de Sf. Gheorghe | cugirinfo.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe

 Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

 La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citeşte şi: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir