Rămâi conectat

Actualitate

Medicul Karlheinz Ludwig: Lansare de carte – „Prin labirintul vieții. Din amintirile unui medic pediatru”.

cugirinfo.ro

Publicat

în

În seara de ieri, 27 aprilie 2023, comunitatea locala cugireana s-a strans in jurul uneia dintre personalitatile marcante ale sistemului medical local, doctorul Karlheinz Ludwig, un medic iubit si apreciat pentru profesionalismul, seriozitatea si umanitatea de care a dat dovada de-a lungul carierei sale.

În prezenta a peste 250 de cugireni, domnia sa a oferit o carte memorialistica despre „traseul prin viață al unui medic pediatru obișnuit”, asa cum insusi preciza, cu modestia carateristica. Putem cu certitudine spune ca prin lansarea cartii „Prin labirintul vietii. Din amintirile unui medic pediatru”, Dr.  Ludwig Karlheinz oferă un model de urmat pentru generațiile care vin din urmă. Si mai ofera ceva, caci lansare cartii a avut si un scop umanitar-sumele colectate din vanzarea cartii sunt directionate catre un tanar din Cugir, student la medicina, care nu beneficiaza de sustinerea unei familii.

Momentul lansarii a fost apreciat de catre conducerea administratiei locale ca cel mai potrivit prilej pentru comunitatea locala sa-si exprime recunostinta fata de activitatea depusa in orasul Cugir de catre doctorul Karlheinz Ludwig. Astfel, Primarul Adrian Teban i-a acordat Medalia de Onoare a orașului Cugir, cu scopul recunoașterii meritelor deosebite pe care medicul le are în mijlocul comunității locale prin oferirea de servicii medicale prompte și de calitate, precum și pentru permanenta susținere a actului medical la nivelul orașului nostru.

Astfel, putem vorbi despre un dublu eveniment, care s-a desfasurat la Casa Cugireana si care a beneficiat de o prezenta numeroasa si foarte diversificata, de la autoritati locale, medici, oameni de cultura și de afaceri, pana la oameni simpli care l-au cunoscut pe medicul si omul Karlheinz Ludwig.

Referitor la romanul „Prin labirintul vietii. Din amintirile unui medic pediatru”, autorul a declarat că: „am căutat să-mi adun amintirile din perioada cât am practicat frumoasa profesiune de medic într-un manuscris. Câțiva prieteni inimoși m-au lămurit să public aceste amintirii și mi-au stat alături cu sfaturi, corecturi și mai ales multă prietenie și suport moral. Pentru acest ajutor neprețuit doresc să mulțumesc în ordine alfabetică: doamnei profesor Angela Păcurar, colonelului (r) doctor inginer Călin Curea, profesor Cornelia Ivaşcu,  profesor İleana Negulescu, profesor doctor în Filologie Luminiţa Cebotari, profesor Rodica Cristina Florea şi lui Vasile Dumitru,  relatează doctoral Ludwig.

„În carte am încercat să prezint traseul prin viață al unui medic pediatru obișnuit. Să nu fiți dezamăgiți dacă nu veți citi despre operații spectaculoase, descoperiri științifice revoluționare sau alte întâmplări palpitante. Nu, este vorba de amintiri și întâmplări din realitatea cotidiană a unui medic practician…

Totodată, activitatea meritorie a unui grup de medici și asistente medicale, care au îngrijit cu devotament copiii orașului Cugir, ar fi păcat să fie dată uitării”, se destăinuia doctorul Ludwig.

Vreau să menționez că în calitatea mea de jurnalist al ziarului „Unirea”, am avut privilegiul și onoarea să-i iau în urmă cu câțiva ani, primul interviu dr-ului Ludwig, pentru pagina „Oameni de lângă noi” și să am satisfacția că am reușit să aflu multe dintre tainele acestei personalități de prestigiu, fapt pentu care cotidianul Unirea s-a bucurat de o mare audiență din partea cititorilor.

Constantin PREDESCU

FOTO: Gabriel Pădurean


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir