cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Medic nou la Spitalul din Cugir. Doctorul Radu Julean va conduce compartimentul de Pneumologie

Medic nou la Spitalul din Cugir. Doctorul Radu Julean va conduce compartimentul de Pneumologie

Publicat în 02.02.2020 la ora 15:07

Spitalului orășenesc Cugir are un medic nou, care recent s-a alăturat echipei de doctori tineri  specialiști ai unității de sănătate din orașul de la poalele Drăganei și va conduce compartimentul de Pneumologie.

Doctorul Radu Julean are 29 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca în specialitatea Pneumoftiziologie. A cîștigat prin concurs rezidențiatul la Cugir, după care și-a inceput activitatea în cadrul spitalului orășenesc. A desfășurat activitatea medicală sub îndrumarea prof. dr. Monica Pop, cadru didactic de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca.

Doctorul Radu Julean este originar din Cugir și totdeauna și-a dorit să servească problemelor de sănătate ale conorășenilor săi și nu numai. Potrivit managerului unității, jr. Florin Arion, medical va lucre cu normă întreagă, cu un program (08.00 – 14.00), are un cabinet de specialitate în policlinică, va face servicii de gardă, iar pe secția din spital are repartizat un salon cu 7 paturi, pentru persoanele internate.

Pneumoftiziologia este o ramură a medicinei care studiază aparatul respirator (plămânii, bronhiile, pleura) în condiții normale și patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale).

Îl felicităm și noi pe tânărul doctor pentru ocuparea acestei importante activități medicale și îi dorim mult succes în nobila misiune pe care și-a ales-o!

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 5041 ori

Comentarii

Un Comentariu la Medic nou la Spitalul din Cugir. Doctorul Radu Julean va conduce compartimentul de Pneumologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.