cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Medic din Cugir trimis în judecată de DIICOT Alba Iulia, după ce a prescris ilegal droguri de mare risc

Medic din Cugir trimis în judecată de DIICOT Alba Iulia, după ce a prescris ilegal droguri de mare risc

Publicat în 03.11.2018 la ora 17:26

Un medic din Cugir a fost trimis în judecată de procurori de la DIICOT Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de prescriere de droguri fără să fie necesar.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba şi urmează să parcurgă etapa camerei preliminare în care un judecător va analiza legalitatea actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului.

Medicul de familie B. A. Ş. este acuzat de prescriere de droguri fără să fie necesar din punct de vedere medical. Parte vătămată în proces este Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

Infracţiunea pentru care medicul este cercetat se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 5 ani. (1) Prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenţie, de către medic, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi eliberarea sau obţinerea, cu intenţie, de droguri de mare risc, pe baza unei reţete medicale prescrise în condiţiile prevazute la alin. (1) sau a unei reţete medicale falsificate.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba, medicul a fost membru a Comisiei de Psihiatrie, în Comisia Teritorială pentru Aprobarea de Medicamente CAS Alba, fiind propus de către DSP Alba. Comisia din care a făcut parte medicul din Cugir a fost desfiinţată în data de 1 martie 2017.

Pentru o infracţiune similară, un medic psihiatru din Bucureşti a fost condamnat, în 2015, la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul DIICOT.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1532 ori

Medic din Cugir trimis în judecată de DIICOT Alba Iulia, după ce a prescris ilegal droguri de mare risc
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.