Rămâi conectat

Administraţie

Masuri ferme luate de polițiștii locali din Cugir împotriva celor ce nu respectă obligațiile privind organizarea și funcționarea locurilor de joacă și a parcurilor aflate pe domeniul public

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lucrătorii din cadrul Poliția Locală a orașului Cugir au derulat recent, mai multe acțiuni având ca obiect identificarea și luarea unor măsuri ce se impun cetățenilor care nu respectă obligațiile ce le revin față de organizarea și funcționarea locurilor de joacă pentru copii, a parcurilor publice, precum și a lăsării libere a animalelor pe domeniul public.

Potrivit șefului Poliției Locale Cugir, jr. Horațiu Găldău, au fost legitimate și avertizate verbal un număr de 25 de persoane, fiind aplicate 29 de sancțiuni în valoare de 6.500 lei pentru fapte vizând identificarea și sancționarea persoanelor sau a grupurilor de persoane care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public.

De asemenea au fost întocmite 9 procese verbale de contravenție în valoare de 3.200 lei, persoanelor care nu respectă normele legale privind curățenia orașului prin aruncarea pe domeniul public de gunoaie menajere.

Totodată au fost întocmite 7 procese verbale de constatare a contravenției în valoare de 1300 lei pentru distrugerea și murdărirea mobilierului urban, 7 procese verbale de contravenție, în valoare de 800 lei pentru lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public.

„Poliția Locală ține să amintească localnicilor că desfacerea și consumul băuturilor alcoolice în locuri publice precum: parcuri, drumuri publice instituții, mijloace de transport în comun, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei, iar aruncarea cojilor de semințe în parcuri și în locurile de joacă pentru copii se sancționează cu amendă contravențională de la 100 de lei la 300 de lei. Fac un apel la  cetățenii din Cugir de a apela dispeceratul Poliției Locale, atunci când constată anumite fapte ce contravin regulilor prezentate mai sus”, preczează șeful Poliției Locale.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Ana

    11.09.2019 la 11:56

    Sugerez Politiei Locale Cugir sa treaca spre seara pe la unitatile scolare si mai ales gradinite. Am vazut oameni mari pe balansoare. Ne miram ca ele nu rezista si se rup. Aceleasi persoane stau in curtea gradinitei, sparg seminte, pun muzica la boxa. Unii isi plimba cainii in incinta unitatilor de invatamant. Chiar trebuie luata atitudine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Se extinde rețeaua de apă și canalizare, pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul „EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ ÎN UAT CUGIR”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi finantata prin ANGHEL SALIGNY, AFM si PNRR.

Pe strazile studiate reteaua de canalizare este prevazuta gravitational din PVC KG i-ar in zonele cele mai joase sunt prevazute statii de pompare care pompeaza apa uzata in reteau gravitationala de unde este canalizata spre statia de epurare existenta (existent in localitate).

Astfel ca in SP din zona se colecteaza apa menajera de pe strazile studiate, apoi este pompata in cel mai apropiat camin exisent/ SP existenta.

Str. PRUNULUI, Str. VIADUCTULUI, Str. VALEA VIILOR, Calea MURELOR, Calea DUMBRAVII, Calea VAIDEIULUI, Str. CODRULUI, Str. VETERANILOR, Str. SPINULUI, Str. MACULUI, Calea GORUNILOR, Str. FLORILOR, Str. NARCISELOR, Str. GRIGORE ALEXANDRESCU, Str. Deal (extindere+bransamente), Str. Plevnei (extindere+bransamente), Str. Nicolae Copernic (extindere+bransamente), Str. Rîul Mare (branșamente).

Racordurile vor fi executate prin amplasarea caminelor de racord la limita de proprietate, pentru evitarea spargerilor in zonele carosabile si asfaltate a drumurilor din localitate executia traversarilor se va raliza prin subtraversare cu foraj orizontal, daca este cazul.

In zona de accese unde prin lucrarea de canalizare este necesara spargerea acceselor acestea se vor reface si vor fi aduse la starea initiala inainte de interventie. In zonele unde exista trotuare daca in urma interventiei este necesara spargerea trotuarelor, acestea vor fi refacute si aduse la starea initiala inaintea interventiei.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

– reducerea poluarii apelor de suprafata si subterane ;
– dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea investitiei este justificata si din urmatoarele considerente: realizarea canalizarii publice creeaza premiza infaptuirii unui pas important in directia protectiei mediului si de respectare a normelor referitoare la sanatatea publica precum si reducerea poluarii surselor de apa prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 26136085,15 lei fara TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir