cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Mașini și rulote luate de ape la Săliștea, în urma ploii torențiale căzute în această după-amiază

Mașini și rulote luate de ape la Săliștea, în urma ploii torențiale căzute în această după-amiază

Publicat în 01.06.2019 la ora 20:13

O ploaie torențială a făcut dezastru în această după-amiază, în satul Săliștea (Cioara), unde mai multe drumuri au fost inundate de ape. Oamenii s-au trezit cu puhoiul de apă pe stradă și în curți.

”A fost dezastru. Apa a luat mașini, rulote, ne-a inundat curțile… e dezastru ce mai…”, spune cu amăcăciune un localnic.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un  COD PORTOCALIU de inundații ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice: Pianul și Cioara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu în Alba, valabilă astăzi, până la ora 21.30.

Acest articol a fost citit de 3749 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.