cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Marele poet Nichita Stănescu, omagiat de elevii și cadrele didactice de la cele două colegii din Cugir

Marele poet Nichita Stănescu, omagiat de elevii și cadrele didactice de la cele două colegii din Cugir

Publicat în 30.03.2017 la ora 8:14

În sala de festivități a Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfășurat miercuri, în avans, o activitate cultural – educativă intitulată „Omagiu lui Nichita Stănescu”, eveniment coordonat de profesorii Diana Roșu, Liliana Jianu, Olga Simionescu, bibliotecara Alina Cărpinișan și  Tatiana Ungurianu –  prof. documentarist la Colegiul Național „David Prodan” Cugir.

În cadrul programului la care au luat parte elevi de la ambele colegii, s-a prezentat viața și activitatea creatoare a lui Nichita Stănescu – prezentare power – point, un recital din creația stănesciană – elevii: Adrian Dache, care a recitat poezii aparținând poetului, (dar a citit și versuri din creația personală), Mihai Goța (cl. a XI-a A), Andrei Mihălțan și Ionuț Muntean (cl. a XI-a B). Programul a continuat cu o activitate puzzle, în cadrul căreia elevii au avut de reconstituit poezii ale lui Nichita Stănescu cu versuri disparate.

Totul s-a derulat pe un fond muzical, pe versurile poetului aniversat. În prezența directorului colegiului, prof. Ionuț Iancu, elevii au primit din partea organizatorilor diplome de participare. Nichita Stănescu s-a născut pe 30 martie 1933, în Ploiești, jud. Prahova și a decedat pe 13 decembrie 1983, la București. A fost laureat al Premiului Herder și nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură (1980).

Acest articol a fost citit de 68 ori

Marele poet Nichita Stănescu, omagiat de elevii și cadrele didactice de la cele două colegii din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.