cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Marele dramaturg I. L. Caragiale omagiat la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Marele dramaturg I. L. Caragiale omagiat la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Publicat în 03.02.2017 la ora 9:00

Elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, i-au adus și în acest an un omagiu celui care a știut să recreeze viață prin arta sa neegalată.

În activitățile derulate pe parcursul acestei săptămâni, elevii au avut ocazia să aprofundeze creațiile literare prin lectură, dar și să se lase antrenați de energia, veselia și fantezia specifice copilăriei, prin punerea în scenă a unor fragmente din celebrele schițe. Un aspect inedit l-a reprezentat întâlnirea cu câteva creații lirice caragialiene, ce au fost recitate în același cadru festiv.

Sub îndrumarea profesoarelor Nicoleta Văsuți, Florica Adam și Florina Bran-Koller, elevii claselor V-VII și-au etalat talentul actoricesc, care a adus zâmbete luminoase pe chipul colegilor lor, dar mai ales pe chipurile părinților sau bunicilor, invitați ai copiilor. Jocul micilor actori a fost astfel, prilej de a marca ultimele momente ale primului semestru școlar, dar și de a-și reaminti inegalabila operă a lui Caragiale.

,,Dacă anul cultural românesc începe cu aniversarea Luceafărului poeziei, finalul lunii ianuarie este dedicat corifeului dramaturgiei, Ion Luca Caragiale. Situațiile reale ale vieții noastre sunt adeseori hilare, iar  Caragiale rămâne mereu actual, citabil, dincolo chiar de programa școlară care, în mod firesc, îi alocă un generos și meritat timp de studiu. Aspectele cunoscute de la orele de limba și literatura română sunt însă, mai bine valorificate prin activitățile extracurriculare ce asigură o continuitate a instruirii formale, a afirmat  profesoara de limba română,  Bogdana Sabău.

La evenimentele organizate au luat parte directorul si directorul adjunctă a instituției școlare, prof. Floarea Vlase, respectiv Stela Predescu.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 33 ori

Marele dramaturg I. L. Caragiale omagiat la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.