Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Manifestări dedicate celor 50 de ani de la înfințarea Colegiului Național „David Prodan” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a sărbătorit 50 de ani de existenţă a prestigioasei unități de învățământ. Festivitățile au început încă de luni, 11 septembrie, cu ocazia deschiderii noului an școlar, în cadrul careului organizat, când a fost înmânată medalia de onoare a colegiului, șefului de promoție 1972 și celui mai vârstnic profesor.

Manifestările au continuat pe 15 septembrie în Amfiteatrul 1 al colegiului unde într-un cadru emoționant, a avut loc un dialog între generații, promoția 1972 și acualii elevi ai colegiului. S-a ținut un moment de reculegere pentru elevii și profesorii care nu mai sunt, s-au rasfoit cataloagele acelor ani,  s-au povestit momente emoționante din viața de elev. Tot cu acea ocazie a fost ridicat și un banner care marchează o jumătate de secol de la înființarea Liceului Industrial Nr.1 (1967-2017) și s-a vizionat un material cu imagini din istoria instituției.

Au ținut discursuri directorul colegiului, profesor Ionela Cozmescu, precum și foști profesori și reprezentanți ai elevilor din acea perioadă. Ei au dorit să evidențieze importanța ținutei școlare și mândria de a fi profesor, au făcut o punte între generații subliniind  experiența ca elev și profesor. Un moment plin de încărcătură emoţională au avut loc în cadrul evenimentului prin înmânarea diplomelor de onoare invitaţilor. La ceas aniversar, directorul Colegiului, a făcut o trecere în revistă a istoricului şcolii, amintind totodată de personalităţile care au făcut cinste acestei instituţii de-a lungul vremii.

„O jumătate de veac, o viaţă de om, ar spune unii, pentru noi însă e doar o sumă de ani ce se măsoară în numărul generaţiilor de elevi ce ne-au trecut de-a lungul vremii pragul. Şi cum altfel am fi putut marca acest eveniment deosebit, decât printr-o manifestare care a debutat cu depănarea de către foştii profesorii ai şcolii noastre, a amintirilor legate de începuturile acestei instituţii şi nu numai. Fiecare amintire stârneşte emoţii în sufletul celor care au fost prezenţi, încă de la punerea pietrei de temelie a acestei şcoli, dar şi al celor care au preluat şi au dus, cu demnitate, mai departe ştafeta până în zilele noastre”. Le doresc tuturor, multă sănătate, bucurii și împliniri alături de cei gragi! La multi ani!, le-a transmis participanților directoarea instituției, prof. Ionela Cozmescu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Sprijin în ghiozdane și rechizite, pentru elevii claselor speciale de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Membrii Asociației „Implicare și dăruire Cugir 2023” împreună cu „S.C. Elco Business” (Magazin cu produse de papetărie și birotică în Cugir) și-au propus printr-un proiect caritabil să sprijine elevii claselor speciale care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale „Singidava Cugir.

Voluntari locali s-au organizat în echipe și au reușit să disribuie ghiozdane și penare complete cu rechizite pentru copiii reprezentând această categorie de elevi.

Potrivit doamnei Mihaela Bota, (voluntar în acest demers), copiii, părinții și cadrele școlare au adus mulțumiri și s-au bucurat nespus de atenția și de darurile frumoase primate din partea unor oameni deosebiți cu prilejul începutului de an școlar.

„Pentru că acțiunea este rodul muncii unei echipe, organizatorii mulțumesc partenerilor care s-au mobilizat și implicat pentru a face o bucurie unor suflete minunate. Ne-am propus ca faptele bune de acest fel să le continuăm și în perioada următoare”, a precizat Mihaela Bota.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Școlile din Cugir încep anul de învățământ cu lucrări de modernizare aproape finalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Multe localuri ale instituțiilor de învățământ din Cugir au fost deja modernizate și dotate, însă în anumite situații este necesara relocarea sau comasarea activităților școlare.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare care încă mai au loc în unitățile de învățământ din Cugir, activitatea școlară va fi relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui aceste activități.

Școala Gimnazială „I. Pervain” va organiza festivitatea de început de an la localul de sus, unde festivitatea va fi comasată cu a celeilalte locații, la ora 08.30 cu toate clasele.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir va da startul anului școlar cu festivități organizate la ora 08.30 pentru ambele cicluri, la localul de pe strada Aleea Constructorului pentru ciclul primar și gimnazial.

Ciclul primar își va desfășura orele de curs la localul de le Aleea Constructorului, iar ciclul Gimnazial la Colegiul Național David Prodan, unde vor învăța pe toată perioada lucrărilor care au loc la localul de pe str. Doinei.

La Școala Ioan Mihu – Vinerea, festivitatea începe la ora 10.00, iar orele se vor desfășura momentan la școala de pe strada Principală.

Școala Gimnazială „Singidava” va începe anul școlar cu festivități organizate începând de la ora 09.00, la localul de pe str. Alexandru Sahia doar pentru ciclul primar.

Pentru grupele de grădiniță, deschiderea este la ora 10.00, la Grădinița Prichindel.

Elevii Colegiului Național „David Prodan” sunt așteptați la festivitate la ora 09.00, iar cei ai Liceului Tehnologic „I.D. Lăzărescu”, unde au loc lucrări în clădirea cu cabinetele de specialitate și la sala de sport, festivitatea de deschidere se va organiza începând cu ora 09.30.

Potrivit edilului orașului Cugir, Adrian Teban, „chiar dacă este un an complicat în contextul proceselor de modernizare, învățământul cugirean a beneficiat de cele mai mari investiții din istoria sa. Peste 14 milioane de euro au fost investiți în infrastructura învățământului preșcolar, școlar și liceal”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, organizat la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 5 și 6 septembrie 2024 s-a desfășurat la Alba Iulia Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, eveniment la care a luat parte și cugireanca, Nicoletta Huștiuc – prof. la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir.

La activitatea organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat inspectorii de proiecte europene din 6 județe: Alba, Brașov, Covasna, Harghita Mureș și Sibiu, alături de cadre didactice. Au fost invitați ca și formatori ambasadorii eTwinning din județul Alba: Nicoletta Huștiuc, Corina Voicu și Georgeta Bădău.
Prima zi a fost dedicată exemplelor de bune practici din proiectele europene.

Atelierele de formare au vizat prezentarea platformei ESEP, structura unui proiect european și colaborarea internațională.

În cea de-a doua zi participanții au lucrat în echipe și au redactat 3 proiecte internaționale ce urmează să fie implementate în anul școlar 2024-2025.

„Mulțumim, eTwinning Romania, (Mirela, Alexandra, Corina) pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment și inspector Alina Miron, ISJ Alba pentru excelenta colaborare!”, a transmis prof. Nicoletta Huștiuc (Școala Gimnazială nr.3 Cugir) – ambasador eTwinning.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir