cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Manifestare organizată la Casa de Cultură din Cugir cu tema „Arta plastică în comunitățile mici și tema Învierii în artă”

Manifestare organizată la Casa de Cultură din Cugir cu tema „Arta plastică în comunitățile mici și tema Învierii în artă”

Publicat în 24.04.2018 la ora 20:40

Peste 100 de persoane au participat la Casa de Cultură din Cugir la un eveniment de mare sensibilitate și puternică emoție pentru comunitatea de la poalele Drăganei.

În organizarea prof. Rodica Florea (Casa de Cultură) și a Danielei Paleogianni – administrator „UAP Design și Artă Aplicată – D, Art & Furniture”, a avut loc (ca „teme corelate cu spațiul și timpul actual”), o manifestare intitulată generic: „Arta plastică în comunitățile mici” și „Tema Învierii în arta plastică”.

În acest cadru, la parterul  instituției de cultură a fost organizată o interesantă expoziție de pictură aparținând artistului plastic din localitate ing. Viorel Maga, pictor cu preponderență peisgist, iar în sala de conferințe, organizatorii au amenajat două  mini – expoziții: Una dintre acestea aparținând meșterului popular iconar Nicolae Muntean (icoane pe sticlă), iar cea de-a doua, o  prezentare de icoane scluptate în lemn –  cu temă religioasă (,,Nașterea Domnului”, ,,Sf. Veronica”, ,,Maria și Iisus”, Sf. Teodora” ș.a.), aparținând scluptorului cugirean Virgil Horea. Despre această valoroasă inițiativă și despre semnificația icoanelor prezentate a vorbit părintele paroh Pintea Dumitrean.

Activitatea de la Casa de Cultură a continuat cu un mini – concert de muzică folk, unde spectatorii au putut să-I asculte și admire pe cunoscuții interpreți Vasile Palfi și Camelia Bartalics, ambii componenți ai trupei ,,Millenium C” din cadrul Casei de Cultură Cugir. La eveniment au fost prezenți: Traian Mârza – președintele Uniunii Artiștilor Plastici – filial Alba și Vasile Dumitru – președintele Asociației Artiștilor Plastici – filiala Cugir.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 89 ori

Manifestare organizată la Casa de Cultură din Cugir cu tema „Arta plastică în comunitățile mici și tema Învierii în artă”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.