cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Manifestare dedicată zilei de 1 Decembrie, la Şcoala ”Singidava” din Cugir

Manifestare dedicată zilei de 1 Decembrie, la Şcoala ”Singidava” din Cugir

Publicat în 21.12.2012 la ora 0:03

Ziua de joi 29 noiembrie s-a înscris ca o zi de importanță majoră pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Singidava” Cugir. Sub genericul ”Mă mândresc că sunt Român” sute de copii ai instituției școlare s-au strâns în curtea școlii pentru a omagia împlinirea a 94 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul reprezintă totodată finalizarea mai multor activități organizate cu prilejul Zilei Naționale a României având ca titlu, ”Pe Tricolor e scris Unire”, acțiuni desfășurate în cadrul orelor de istorie, de limba și literatura română, în care profesorii le-au vorbit elevilor despre semnificația evenimentului istoric de la 1 Decembrie 1918, încercând să sădească în sufletele acestora mândria națională.

Activitatea s-a desfășurat în două etape:  prima parte a început la ora 10.00, cu un spectacol susținut în curtea școlii de către elevi din clasele V-VIII, în cadrul căruia copiii au recitat poezii adecvate sărbătorii, au cântat, aducând prin atitudinea lor un omagiu țării și minunaților oameni care își spun români. Cea de-a doua parte a manifestării  s-a consumat în sala de sport a instituției școlare cu elevi ai claselor primare, începând de la clasele pregătitoare, până la clasele a IV-a, alături de care s-au aflat și parinți ai copiilor. Și ei au pregătit un program special consacrat evenimentului prin care și-au exprimat bucuria față de momentul ce va avea loc peste două zile – Ziua Marii Uniri, printr-un minunat program prezentat colegilor, învățătorilor și părinților.

La reușita acestei manifestări și-au adus contribuția directorul școlii prof. Monalisa Borza, prof. Gabriela Pastina, Nicoleta Vasuț, Daniel Motocea, Anghel Lucia precum și învățătoarele de la clasele primare.

Acest articol a fost citit de 372 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.