cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Manifestare dedicată marelui Ion Luca Caragiale organizată la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir

Manifestare dedicată marelui Ion Luca Caragiale organizată la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir

Publicat în 02.02.2016 la ora 13:08

caragiale-cugir-feb-2016Sub genericul „La film Monșer, la film!” , elevii Colegiului National David Prodan din Cugir, au participat ieri, 1 februarie 2016, la manifestări dedicate marelui dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, director de teatru şi ziarist ION LUCA CARAGIALE, de la a cărui naştere sărbătorim 164 de ani.

Seria de activităţi s-a deschis cu expoziţia de biografie ilustrată a vieţii lui I.L. Caragiale, cu referate despre opera scriitorului, dar şi cu o prezentare de cărţi aparținând dramaturgului, realizată de elevii colegiului împreună cu prof. documentarist Tatiana Ungurianu. Programul a continuat cu activităţi de vizionare a unor filme realizate după opera marelui scriitor: Vizita, Două Lozuri, Domnul Goe, Bubico, Cănuţă, om sucit, Un pedagog de şcoală nouă, filme care au fost evaluate ulterior într-un interesant concurs de preferinţe ale elevilor .

Opera preferată declarată câştigătoare a fost Vizita, filmul preferat a fost Domnul Goe, iar personajul preferat , care a câştigat detaşat concursul, a fost Bubico!

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 62 ori

Manifestare dedicată marelui Ion Luca Caragiale organizată la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.