cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Manifestare cultural-artistică găzduită de sala de sport a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, cu prilejul „Zilei Internaționale a Romilor”

Manifestare cultural-artistică găzduită de sala de sport a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, cu prilejul „Zilei Internaționale a Romilor”

Publicat în 08.04.2017 la ora 9:28

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir (noua locație situată pe strada Gheorghe Asachi) a găzduit ieri, o manifestare cultural artistică și sportivă organizată de Primărie, Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistență Socială cu prilejul „Zilei Internaționale a Romilor”.

Evenimentul a încheiat o suită de manifestări desfășurate la sala de festivități ,,Baie Socială”, sub genericul ,,Problematica romilor, de la teorie la practică”, pe parcursul a mai multor zile, în cadrul cărora peste 150 de elevi de etnie romă și nu numai, din instituțiile locale de învățământ au participat la un program atractiv și diversificat. Activitatea de vineri a debutat cu cuvântul de salut adresat participanților de către reprezentantul SPAS Cugir, Cristian Roman, după care un grup de elevi ai  Școlii Gimnaziale nr. 3 au prezentat ,,Dans aerobic”, urmat de o frumoasă scenetă interpretată de elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Singidava”.

Spectacolul a continuat cu ,,Dans oriental” și un recital de poezie din creația poetului Miron Radu Paraschvescu(elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 și Șcala Gimnaziale ,,Singidava”.  Cei prezenți au avut prilejul să urmărească momentul muzical susținut de membrii Cercului de fanfară ,,Muzic Form” și ai fanfarei ,,Transilvania” Cugir. Evenimentul s-a încheiat cu meciuri de minifotbal susținute de elevi ai școlilor și tineri din cartierele G. Coșbuc și Râul Mic.

Cei 150 de elevi participanți la manifestările organizate au fost răsplătiți cu tricouri, dulciuri și răcoritoare. Au fost prezenți: Adriana Crișan(SPAS Cugir), directorul adj. al Școlii Gimnaziale ,,Singidava” –prof. Stela Predescu, profesorii: Florica Adam, Gabriela Lupu, Elena Botezan, Traian Avram și mediatorul școlar Gabriela Pienar(toți de la Școala Gimnazială ,,Singidava”), Luminița Zgubea, Cristina Câmpean(Școala Gimnazială nr. 3), Alina Cărpinișan și Alexandru Perian( Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”), Tatiana Ungurianu(Colegiul Național ,,David Prodan”).

Din partea Casei de Cultură a participat directoarea instituției, prof. Rodica Florea. Ziua Internațională a Rromilor se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca un astfel de eveniment a luat naștere la Londra, în anul 1971, la primul congres internațional al rromilor. Atunci s-a luat decizia ca 8 aprilie să devină „Ziua Internațională a Romilor”.Tot atunci a fost adoptat, ca imn internațional al rromilor, cântecul „Gelem, gelem”, al cântăreței Olivera Vuco, cunoscut din filmul iugoslav „Am întâlnit țigani fericiți”.

Contrantin ™PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 49 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.